Recept za preganjanje stresa in dober spanec: brokolijeva juha s skrivno sestavino

Recept za preganjanje stresa in dober spanec: brokolijeva juha s skrivno sestavino (foto: profimedia) profimedia
24. 11. 2019

Ob prihajajočih praznikih počnite stvari, ki vas resnično umirijo in sprostijo, v družbi ljudi, ki vam največ pomenijo. Ne natrpajte si urnika z nepotrebnimi opravki in držite se načela »manj je več« tudi pri nakupovanju in kuhanju.

Otroci in partner vam gotovo ne bodo zamerili, če boste na mizo postavili enostavne in hitro pripravljene jedi. A te naj bodo vseeno hranljive, zdrave in okusne. V zakladnici preprostih receptov Ane Žontar Kristanc nas je tokrat premamila kulinarična uspešnica, ki jo lahko z malo truda pripravite tudi v domači kuhinji.

Z naborom kakovostnih sestavin do kulinaričnih mojstrovin

Ana Žontar Kristanc, mamica dveh razigranih dečkov in avtorica uspešnega bloga Anina kuhinja, ki prisega na preprostost v domači kuhinji, ob prihajajočih praznikih svetuje: »Namesto, da hodite na praznične večerje v restavracije, vzemite kuhalnico v roke in pripravite preproste, zdrave jedi zase in najbližje. Kuhanje je lahko res enostavno in lepo opravilo, tudi če ne uporabljamo zapletenih receptov in zahtevnih sestavin.«

Tudi pozimi naj bodo na jedilniku ribe

Čeprav nas ribe spomnijo na sonce in morje, naj obogatijo tudi vaš zimski jedilnik. Ker nam sveže ribe niso vedno na voljo, so ribe v konzervi odlična rešitev, da jih v obroke vključite kadarkoli v letu, ne da bi pri tem delali kompromise glede kakovosti.  Z visoko vsebnostjo beljakovin in omega-3 maščobnih kislin so še zlasti koristne mastne ribe, kot so losos, tuna ali skuša, ki velja za eno najokusnejših in najbolj hranljivih plavih rib.

S skušo je Ana tokrat popestrila recept za brokolijevo juho s popečenimi lisičkami, ki ga je objavila tudi na svojem blogu. Rio Mare fileji skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju so juhi dali še intenzivnejši okus, z dodatkom grškega jogurta pa je ta okusna jed idealna za sprostitev po napornem dnevu. V spodnjem videu odkrijte tudi, kaj o Aninem receptu meni priznana svetovalka za zdravo prehrano in certificirana nutricionistka Mojca Cepuš. 

Kot ugotavlja Mojca, si lahko z Anino juho po težkem in napornem dnevu obetamo celo dober spanec: »Skuša vsebuje veliko omega-3 maščobnih kislin, kar je dobro za naše srce in ožilje. Dodani pa so tudi mlečni izdelki, ki vsebujejo kalcij, magnezij in proti večeru malce pomirjajo.«

Celoten recept za gosto brokolijevo juho s popečenimi lisičkami in skušo je Ana objavila na svojem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pa pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.