Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
alen-kobilica_6TzF1Kd

Maneken, športnik in podjetnik. Ko je leta 2008 izgubil vid, se ni predal. Posvetil se je športu, podjetništvu in motiviranju drugih.

Alen Kobilica je pričel kariero kot svetovno priznan maneken, leta 2008 pa je po operaciji nenadoma izgubil vid in nato... je vztrajal! Sedaj je aktiven paratriatlonec, podjetnik in motivator. Od kod črpa moč?

"Vztrajam, ker imam rad življenje in ta naš čudovit planet. Če bi vsi imeli dovolj poguma za vztrajnost, bi bil svet mnogo lepši," pravi Alen Kobilica, kateremu volje do življenja nikoli ne zmanjka, čeprav je bil čez noč pahnjen v življenje brez vida. 

Pravi, da vztraja pri tem, da počne stvari, ki ga osrečujejo, v katere verjame in so mu zanimive. "To je moj center Vidim Cilj, kjer otroke z različnimi razvojnimi specifikami spodbujamo, da so edine prepreke v njihovih glavah. Vztrajam v paratriatlonu, ker me šport "resetira". Vztrajam pri ohranitvi našega najlepšega planeta in hkrati edinega, ki ga imamo, zato v našem podjetju Organika + izdelujemo ekološke sladolede Indy&Pippa. Vztrajam še pri svojih motivacijskih predavanjih, s katerimi poskušam premakniti tudi druge."

Alen je morda dober navdih za vse, ki se jim zdi, da bi najraje obupali. Pa tudi za tiste, ki jim je lažje vreči puško v koruzo in se predati brezvoljnosti. Sam je mnenja, da ni hudo, če ne vidiš, hudo je, če nimaš vizije in želje po življenju. Pa resnično nima nikoli slabega dne? "Mnogokrat mi je težko. A je strast do življenja vedno močnejša in zmaga," poudarja.

"Vztrajanje se VEDNO obrestuje, tudi takrat, ko narediš napako, saj se lahko iz te ogromno naučiš. Na koncu ti je lahko žal le za stvari, pri katerih nisi vztrajal, saj nikoli ne veš, kam bi te pripeljale."

In ko ga povprašamo za nasvet odvrne:

"Vsakdo globoko v sebi nosi prave odgovore... Sam upati si je treba, da jih uresničimo."

#vztrajam ambasadorji 18. maj 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.