Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
thumbnail_nelipot

Foto: osebni arhiv

Zmagovalca akcije Štartaj Slovenija. Podjetnika, ki sta s svojim produktom, deodorantom Nelipot navdušila.

Tini Štrubelj in Simonu Oblaku je uspelo. Izdelala sta produkt, ki je bil ob zaključku projekta Štartaj Slovenija izbran za zmagovalnega. To ni bila le sreča in splet okoliščin, ampak sad trdnega dela, kreativnosti in seveda – vztrajnosti.

Bosonoga

Zametki deodorantnih krem segajo nekaj let nazaj, v kuhinjo, ko sta se Simon in Tina poigravala z lonci. Vedela sta le, da želita ustvariti podobne izdelke, kot so jih uporabljale naše babice, ki so zaupale naravi. Povsem preprosta človeka, ki se ne bahata z zmago in ne počivata na lovorikah, sta hvaležna, da živita v državi, ki ponuja toliko naravnih danosti. Zase menita, da sta vztrajna in bojevita ter se včasih počutita kot vrhunska športnika. Že zgodaj sta spoznala, da nima smisla z glavo riniti skozi zid. » Delati moraš napake, saj se iz njih lahko veliko naučiš,« sta prepričana.

Prelomni trenutek se je zgodil, ko sta spoznala, da sta našla pravo kombinacijo in zmešala odlično kremo. Predstavila sta jo širšemu krogu ljudi in tam se nista ustavila. Zagrizla sta v administracijo in se odločila, da registrirata lastno blagovno znamko. Izbrala sta ime Nelipot, ki pomeni bosonog in predstavlja tudi njuno tavanje v temi med iskanjem pravega imena.

»Brez vztrajnosti ni poti in brez poti ni cilja«

Simon in Tina vodita lastno podjetje poleg redne službe. Kako jima uspeva? Z vztrajnostjo, kakopak. Ideja se je rodila zaradi lastnih potreb in zaskrbljenosti glede škodljivih učinkov, ki jih kozmetika povzroča telesu. In tako sta začela ustvarjati. Navdih črpata iz narave, ki je po njunih besedah vir vsega, kar človek potrebuje. Tam se skriva mentalno in fizično ravnovesje. Besede predaja ne poznata, saj v takih situacijah prestavita v šesto prestavo in skupaj drvita naprej proti cilju.

Pogum in oporo iščeta drug v drugem, kar jima pri delu predstavlja veliko prednost. Nikoli ne razmišljata, če se jima bo trud obrestoval. Zadovoljstvo jima daje že občutek, da sta naredila korak naprej. Takrat ne glede na končni razplet vesta, da sta zmagovalca. Verjameta, da uspeh lahko dosežeš le s trdim delom in predanostjo, česar jima zagotovo ne manjka. »Brez vztrajnosti ni poti in brez poti ni cilja,« se glasi njuno vodilo skozi življenje. Izkušnje so ju naučile, da je najboljša pot trnova, saj sta tudi sama premagala marsikatero oviro, preden sta svetu pokazala svoj prvi izdelek. Vsem, ki ste za dosego svojih sanj pripravljeni storiti več, sporočata, da je nepopustljivost priučena ali prirojena vrlina in ne obveza. »Vse se da, če se hoče, včasih le morda traja malo dlje,« zagotavljata.

#vztrajam ambasadorji 18. maj 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.