Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
img_8860

Foto: Danijel Čančarević

V februarju predstavljamo dobrovoljnega glasbenika Benjamina, ki svojo glasbeno genialnost izraža s pomočjo diatonične harmonike in to kljub temu, da je že od rojstva skorajda popolnoma slep.

Benjamin je vesel, simpatičen in zgovoren mladenič, ki s svojo energijo napolni prostor, s svojimi zgodbami pa zabava vse okoli sebe.

V glasbo se je zaljubil že v otroštvu in taka in drugačna glasba ga spremlja prav vsak dan, danes pa glasbo ustvarja tudi sam. Najprej je igral klavirsko harmoniko, ki pa mu kmalu ni več predstavljala dovolj velikega izziva. Ko je s strahospoštovanjem v roke prijel diatonično harmoniko, se je zgodila ljubezen na prvi dotik. Tako letos že 12. leto igra diatonično harmoniko, na katero ga je naučil igrati Vili Marinšek, ki je na njegov napredek nadvse ponosen. Poleg tega, da igra na harmoniko, se je pred letom dni začel učiti tudi igranja na bas kitaro.

Da je Benjamin pravi glasbeni genij se ne kaže le s tem, da se skladbe - zaigrati zna že 337 skladb, nam je ponosno zaupal - nauči igrati le po posluhu, ampak tudi v njegovem pisanju skladb. Upa, da bo njegova tretja avtorska skladba kmalu izšla in se tako pridružila njegovi prvi Moja frajtonarca in drugi Najlepša hvala, dragi ata, ki jo je posvetil svojemu dedku. Vesel je, da sodeluje z nadarjenimi glasbeniki, z Igorjem Pirkovičem, Jožetom Vidergarjem in Milanom Kokaljem. Benjamin piše tudi besedila in pesmi in je vsestransko umetniško nadarjen. Je pa tudi član folklorne skupine KD Rak Rakek.

Doma vadi skoraj vsak dan, pravi pa, da je občasno treba narediti tudi kak dan predaha, da se spočijejo roke in um. Benjamin je zelo zrel, optimističen in navdihujoč. Pravi, da bodite trmasti in ne popuščajte ter sanjajte, saj se nikoli ne ve, je pa treba za vsak uspeh delati, saj brez nič ni nič. Ko ima slab dan, si reče, da je treba dan le prespati in bo jutrišnji dan zagotovo boljši. Pravi, da tudi, če svoje delo opravljaš z veseljem in z ljubeznijo, vsak dan ne bo šlo vse po načrtih. Komunikacija, pogovor pa je to, kar ga drži pokonci.

Video predstavitev: Za vsak uspeh je treba delati, saj brez nič ni nič

Benjamin, ki je skorajda popolnoma slep od rojstva, je odličen tudi s številkami in ima neverjeten spomin, saj se vseh pomembnih dogodkov spomni po datumu, ve pa tudi, kateri dan v tednu je bil. Sicer pa je Benjamin uspešno zaključil poklicno administrativno šolo, a pravi, da je zaposlitev težko dobiti.

Največji razlog, da je Benjamin tako vesel, energičen, navihan in čisto običajen fant, gre zasluga njegovi družini. Mama Brigita, ki ga vozi tudi na nastope, ter ata sta ga vzgajala v pozitivni in samostojni luči, v oporo pa mu je tudi njegova pet let mlajša sestra Kaja.

Spremljaj ga na:

https://www.facebook.com/benjamin.skrab 
https://www.youtube.com/channel/UC1PdiBgOU627TD6R606ZQ5Q

Aktivne posameznike, ki se v svojem življenju soočajo s takšnimi in drugačnimi izzivi, spremljaj na naših Vztrajam kanalih. Svoje vsakodnevne podvige pa objavljaj tudi ti! Objavi jih na svojih družabnih omrežjih in jih označi z #vztrajam. Vsak teden izberemo najboljših pet, vsak mesec pa avtorje najboljših petih nagradimo. Se splača!

#vztrajam ime meseca 11. marec 2020

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.