Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
img_7939

Foto: Danijel Čančarević

V novembru predstavljamo #vztrajam ambasadorko Ano Petrič! Ana je direktorica DEOS Centra starejših Notranje Gorice in se zavzema za pravice starejših. Njena energija in delo sta izjemna.

Čez vse leto se Ana z ekipo ukvarja s številnimi medgeneracijskimi, inovativnimi projekti. Med zadnjimi večjimi so bile Počitnice v zameno za prostovoljno delo, kjer so osmim prostovoljcem v zameno za delo s starimi ljubmi omogočili brezplačno bivanje v centru starejših.

Trenutno se ukvarja s projektoma Božiček za en dan za starejše in projektom Mala pozornost za veliko veselje, kjer bodo skušali zbrati pet tisoč voščil, pisem, risb, ki jih bodo podarili samim in osamljenim starostnikom in jim s tem zagotovo polepšali praznične trenutke. 

Do 12.12. pošlji voščilo, pesem ali risbico tudi ti na:

Ana Petrič
DEOS Center starejših Notranje Gorice
Gmajna 7
1357 Notranje Gorice
in pripiši Mala pozornost za veliko veselje.

V januarju pripravlja še večji projekt Paket za starejše, ki je del gibanja Skupaj za starejše. Starejšim od 75 let želijo omogočiti dovolj informacij in dobrin, da bi lahko ostali v domačem okolju.

Ana je poosebljena vztrajnost. V petnajstih letih kariere je počela že marsikaj. Začela je kot strežnica, bolniška strežnica, receptorka, animatorka, delovna inštruktorica, tajnica, pripravnica socialnega dela, vodja varovalne enote, danes je pa direktorica.

V tem času je doživela vzpone in padce. Vsekakor je imela tudi slabe dni, ki pa jih je uspešno prebrodila. Z zavedanjem, da se z malimi koraki doseže marsikaj in z zavedanjem, da želi biti sprememba in doseči spremembe. Nikoli ni tako hudo, da ne more biti še huje, pravi.

V času teh prazničnih dni nas poziva, da si vsamemo čas za svoje bližnje. V času, ko hitimo, nimamo časa drug za drugega in hodimo mimo drug drugega je nujno, da se zavemo drobnih pozornosti in vrednot iz preteklosti, ki smo jih morda pozabili: spoštovanje, dobrota, srčnost, iskrenost. Naredimo torej nekaj dobrega za ljudi okoli sebe.

Delo s starejšimi ji je všeč morda tudi zato, ker je živela z dedkom in babico. Pravi, da so starejši brez filtrov in so iskreni ter vedno povedo točno to, kar mislijo. Vsi starostniki nas lahko zelo veliko naučijo.

Video predstavitev: Ana pravi: "V času teh prazničnih dni pozivam, da si vzamemo čas za svoje bližnje."

Ano spremljaj na:

https://www.facebook.com/ana.petric.5836
https://www.deos.si/notranje-gorice/

Aktivne posameznike, ki se v svojem življenju soočajo s takšnimi in drugačnimi izzivi, spremljaj na naših Vztrajam kanalih. Svoje vsakodnevne podvige pa objavljaj tudi ti! Objavi jih na svojih družabnih omrežjih in jih označi z #vztrajam. Vsak teden izberemo najboljših pet, vsak mesec pa avtorje najboljših petih nagradimo. Se splača!

#vztrajam ime meseca 6. december 2019

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.