Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0295464450

Foto: profimedia

Si težko predstavljaš jutra brez kave? Prav zato si danes preberi, kako se lahko popolnoma predramiš brez kave.

Ko smo se včeraj odločili za nekaj dni brez kave, je bila tvoja prva misel zagotovo ta, kako se prebuditi brez kave ali kaj storiti čez dan, ko je tvoja energija na dnu.

Pa poglejmo ... 

1. Z JUTRANJO VADBO v nov dan

Seveda bo najprej težko vstati s postelje in si obleči športna oblačila, a poskusi. Ne bo ti žal! Telovadba poskrbi za povečan krvni pretok in s tem občutek energije in prebujenosti. In to brez kave!

2. SMEH namesto kave? Vsekakor!

Smeh je dobro in mnogokrat podcenjeno zdravilo. Če se v popoldanskih urah zalotiš pri zehanju, ne podleži skušnjavi. Raje si poglej kakšen (ali dva, ne štejemo!) smešen posnetek hišnih ljubljenčkov ali pokliči prijatelja, ki te zna vedno nasmejati.

3. SVEŽ ZRAK kot brezplačen nadomestek kave

Verjetno nimaš vsak dan priložnosti, da se pred službo sprehodiš po svežem zraku in soncu, kadar pa jo imaš, jo izkoristi. Če na sprehod ne utegneš, odpri okno in prezrači sobo. Podobno naredi tudi čez dan, ko čutiš pomanjanje energije in se te poloti zaspanost. Pojdi na zrak, sprehod ti bo koristil!

4. HIDRACIJA te bo predramila en, dva, tri

Pij vodo! Ko se naveličaš navadne vode, jo popestri s sadjem ali zelišči (limono, limeto, pomarančo, meto ...). 

5. KURKUMA, učinkovitejša od kofeina

Odlična alternativa kavi in nadvse odličnega okusa je napitek Kurkuma latte oz. Zlato mleko. Napitek je še posebej primeren za jutranje prebujanje. Kurkuma namreč ne podpira le procesa zdravljenja, temveč daje tudi energijo. 

Če premalo spimo, smo razdraženi, če pa preveč delamo, imamo zategnjen hrbet. Kurkuma je v teh primerih veliko boljše sredstvo kot kofein. Začimba nas namreč prebudi in spodbudi presnovo. 

Za pripravo potrebuješ:

  • 1 ½ skodelice mandljevega mleka
  • 1 žličko kurkume 
  • ½ žličke mletega cimeta 
  • 1 cm ingverjeve korenine
  • 1 žličko medu
  • 1 ščepec popra
  • 1/4 žličke kokosovega olja

Priprava:

V kozici segrej mleko, nato pa primešaj kurkumo, cimet, ingver, kokosovo olje in med. Na koncu napitek začini z majhnim ščepcem popra, ki prebudi kurkumin v kurkumi.

6. BELJAKOVINE že za zajtrk

Za zajtrk si privošči smuti ali avokadov namaz in podobna živila, ki vsebujejo veliko beljakovin ter dobrih maščob. Ta so namreč velika zaloga energije, ki jo potrebuješ čez dan.

7. SPANJE

Zvečer pojdi prej spat. Pomanjkanje spanca najprej vodi v utrujenost, če se stopnjuje, pa lahko povzroči hujše zdravstvene probleme. Pomaga tudi, če pol ure pred spanjem ne uporabljaš elektronskih naprav.

8. DOBRA DRUŽBA ljudi, ki imajo veliko energije

Vsekakor je pomembno, v kakšni družbi se giblješ. Obkroži se z ljudmi, ki imajo veliko energije in nikar ne beri ali poslušaj negativnih novic že navsezgodaj, to te izčrpava in utruja. 

9. JABOLKO te prebudi

Strokovnjaki priporočajo, da sadje ješ v dopoldanskih urah. Že le eno jabolko ali korenček lahko pomagata, da se zbudiš.

10. Vonj ROŽMARINA!

V izparilnik dodaj nekaj eteričnega olja rožmarina ali pa si skuhaj čaj iz rožamarina, saj ta odpravlja utrujenost. 

11. MEDITACIJA

Če že dan začneš stresno, zagotovo potrebuješ nekaj za dvig energije. Zato se organiziraj in zjutraj meditiraj. Če jutro začneš umirjeno in osredotočeno, potem bo dan zagotovo stekel bolje in brez potrebe po zunanjih stimulatorjih. Jutro začni s kratko meditacijo, globoko dihaj in se zahvali za nov dan!

12. Nikar se ne JEZI!

Jeza izčrpava, kuhanje zamere pa prav tako. Zato odpusti in pojdi dalje, pa bo energije na pretek. 

Kako si se danes prebudil/a? Deli svoje občutke in napredek na družabnih omrežjih. Ne pozabi svoje objave označiti z #vztrajam.

#vztrajam motiviramo 14. marec 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.