Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0346521098

Foto: profimedia

Zadnjih pet dni posta se ne bomo odpovedovali hrani, ampak se bomo osredotočili na naše misli in čustva, ki nas včasih lahko zastrupijo še bolj kot nezdrava hrana.

Vseh se kdaj pa kdaj polotijo negativne misle, ki jim težko ubežimo. Morda pa nam uspe z našimi triki. Preberi jih in poskusi!

Pa začnimo.

1.  Spremeni držo telesa

Tudi drža tvojega telesa vpliva na potek misli v tvoji glavi. Strokovnjaki pravijo, da se moraš, takrat, ko te preplavijo negativne misli, usesti, povsem zravnati hrbtenico ter se na široko nasmejati. :)

Lahko pa tudi vstaneš, se pretegneš in stresaš s telesom, da odženeš slabe misli stran. Pomaga tudi plavanje ali tuš. Med tuširanjem si lahko predstavljaš, kako voda odnaša slabe misli naravnost v odtok. 

2.  Pogovori se in objemi

V času negativnih misli se obrni na nekoga, ki mu zaupaš. To je lahko tvoj prijatelj, sestra, mama, oče … V trenutkih, ko te nekaj potre in si slabe volje, pomaga pogovor. Pogosto je to najboljše zdravilo. Vse, kar te teži, daj ven iz sebe in zagotavljamo ti, da ti bo takoj odleglo. Zelo zdravilen pa je tudi objem! 

3.  Umiri se

Ko se ti po glavi podijo slabe misli, pomaga, če se povsem ustaviš in povsem umiriš. Strokovnjaki pravijo, da pomaga že nekaj-minutna meditacija in globoko dihanje. Najbolje, da nekje na prostem, v naravi, po možnosti v gozdu ali doma v miru in tišini. 

4.  Z mislimi obrni stvar na bolje

Se sploh zavedaš, kakšno neverjetno moč imajo misli? Svoje negativne misli preženi s pozitivnimi mislimi, ki jih večkrat zapored ponavljaj. Potrudi se in razmišljaj o stvareh, ki te veselijo in ti narišejo nasmeh na obraz. Ne gre? Poglejsi kakšen smešen video! 

5. Ustvarjaj

Ko si slabe volje in poln/a negativno obarvanih misli, potem je čas, da se lotiš ustvarjanja. Morda je to le pobarvanka za odrasle ali mandala, ki jo pobarvaj z najljubšimi barvami. 

6.  Sprehodi se v naravi

Pri preganjanju negativnih misli nam lahko pomaga že krajši sprehod, ki ga lahko opravimo popolnoma sami, s psom (tudi živali imajo izjemno zdravilen učinek) ali s prijateljem. Najbolje, da zaideš v gozd ali pa kam v bližino jezera, reke, potoka.

7.  Bodi hvaležen/a

Ko se počutimo popolnoma nemočne in nam negativne misli nikakor ne uidejo iz glave, takrat se moramo spomniti, kaj vse imamo in kaj vse nam je dano. Pomisli tudi ti, da imaš dom, da si na toplem, da imaš družino, hrano, da te ne zebe. Če bo tvoja hvaležnost dovolj velika, potem lahko hitro pozabiš na negativne misli.

Nauči se imeti rad/a samega sebe in ne dovoli, da te prevzamejo negativne misli. Popolnoma prevzemi odgovornost za to, kar misliš in v vsaki situaciji prepoznaj namen ali učenje, ki ti ga življenje prinaša. Če se negativne misli nenehno pojavljajo, pa poskušaj najti vzrok za take misli.

Povej, kako ti gre, lahko preživiš dan brez negativnih misli? Kako se spopadaš z njimi, imaš tudi ti kakšen nasvet? Povej nam prek družabnih omrežij, svojih objav pa ne pozabi označiti z #vztrajam.

#vztrajam motiviramo 23. marec 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.