Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0322155558

Foto: profimedia

Se sprašuješ, zakaj še vedno ne napreduješ? Pa naj bo to v življenju, zdravju, odnosih ... Poglejmo, kaj je lahko vzrok, da stopicaš na mestu. 

V zadnjem delu našega 40-dnevnega posta se postimo od negativnih misli in čustev, ki so prav tako nadvse pomemben delček v mozaiku celostnega zdravja. 

Danes si poglejmo vzroke, zakaj v življenju ne napredujemo. Morda se na vse pretege trudimo, da bi bili boljši, bolj zdravi, uspešni, pa nam ne uspe tako, kot bi si želeli. Vztrajamo, se postimo, a magičnih učinkov ni na vidiku. Kot da bi nekaj nevidnega blokiralo pot pred teboj. Morda pa res nosiš blokado v sebi? Kaj počneš narobe? Zakaj ne gre naprej?

Obdobja, ko se ti zdi, da se v tvojem življenju prav nič ne premika, so lahko težka in boleča. Da bi jih lažje prebrodili, si poglejmo nekaj možnih vzrokov za zastoj.

1. Potisnjena čustva

Življenje je polno spominov in čustev. Skozi življenje ves čas prihajajo na površje tudi tisti spomini in čustva iz podzavesti. Če nismo previdni, jih ves čas potiskamo nazaj pod preprogo in se z njimi ne soočimo. In zato ne moremo naprej. Da bomo šli lahko naprej, moramo najprej počistiti svojo “shrambo” čustev in spominov, ki nas bremenijo v podzavesti.

2. Jeza

Jeza, pa tudi ostala rušilna čustva, kot so ljubosumje, žalost, občutek krivde ... so prav lahko odlični zaviralci tvojega razvoja. Dokler bodo izrazito prisotna v tvojem delovanju, boš težko korakal/a naprej.

3. Občutek večvrednosti

Čeprav si naredil/a že veliko oz. prav zato, ker si naredil/a že veliko, se počutiš posebnega. Prav je tako. A ne iz egoističnega vidika in občutka večvrednosti od ostalih. Ego te lahko močno zavira, če imaš občutek, da vse veš, da ne potrebuješ več pomoči, da si vreden več od ostalih. Moder je tisti, ki ve, da nič ne ve, pravijo. Tudi ti se drži tega načela.

4. Razočaranost nad trenutnim stanjem sveta

Razočaranost nad svetom, občutek nepripadnosti v ta svet, občutek, da je veliko norosti in malo modrosti so pogosta občutenja. Morda te imajo drugi za čudaške. Morda imaš občutek, da imaš zvezane roke in da ne moreš prav ničesar spremeniti. A to ni res. Pomembno je, da vedno ohraniš vero vase in se zavedaš, da je vsak posameznik zelo pomemben, celo ključen element velike spremembe, ki lahko pomaga, da se tehtnica prevesi na pravo stran. 

5. Zapadaš nazaj v stare vzorce

Celo življenje si deloval/a po določenih naučenih vzorcih, ki si jih globoko ponotranjil/a in se ti zdijo naravni. Če opaziš, da so nekateri vzorci, ki te spremljajo že celo življenje problematični, se jim odpovej. Za to potrebujemo izredno veliko potrpežljivosti in vztrajnosti, zato zlahka nevede zapadeš nazaj. Bodi pozoren/a na njih in vztrajaj pri tem, da se znebiš vseh vzorcev, ki te ovirajo!

6. Ne poslušaš svojega srca

Ves čas dobivaš nežne namige, pa jih ne poslušaš. Tvoje srce ve, kam moraš iti in te poskuša voditi. Zaupaj tistemu tihemu glasu srca, ki prične hitreje in z večjim veseljem biti ob misli, ki je prava, pa čeprav um govori drugače.

7. Še vedno misliš, da nisi vreden/a

Zaradi današnje kulture in medijev imaš občutek, da nisi dovolj dober/a. Da nisi vreden/a boljšega. Zavedaj se končno, da si vreden/a najboljšega! 

Tudi, če se ti kdaj zdi, da se nikamor ne premakneš, vztrajaj naprej! 

povzeto po: isoulscience

Povej, kako ti gre na postu? Si bil/a danes bolj pozorn/a na to, kaj misliš? Povej nam prek družabnih omrežij, svojih objav pa ne pozabi označiti z #vztrajam.

#vztrajam motiviramo 24. marec 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.