Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0213045462

Foto: profimedia

Danes se bomo postili od telefonov in računalnikov, ker je občasno nujno, da se od tehnologije in nenehnih impulzov odklopimo in spočijemo.

Koliko časa zmoreš brez emaila, telefona, Facebooka in Instagrama? Nekateri več, drugi manj. Takšen današnji življenjski stil prinaša številne koristi, a včasih se je dobro tudi malo odklopiti.

Danes je nedelja, zato naj službene obveznosti ne bi smele bile izgovor za nenehno pogledovanje na email in telefon. Danes se poskusi maksimalno odklopiti in živi življenje, kot so ga živeli v času brez tehnoloških naprav. Morda celo zvečer ugasni luči in prižgi svečke (sicer je bila ura Zemlje, ko ugasnemo luči, včeraj, pa nič zato, lahko je vsak dan.)

Pa poglejmo, kaj dobrega ti lahko tovrstno tehnološko razstrupljanje prinese.

1. Več sproščenosti

Namesto da fotografiraš hrano, jo raje zares okusi z vsemi čuti. Ko se dobiš s prijateljem, telefon pusti doma in mu res prisluhni, kaj ti želi povedati. Pojdi v hribe ali nekam v naravo ter se zabavaj tako, kot so se zabavali naši starši, ko niso imeli telefonov. Privošči si večer brez telefona, povabi prijatelje, prižgite sveče in se samo pogovarjajte! Ja čudovit prizor, da bi ga z veseljem mimogrede posnel/a in objavil/a na Instagram ... Tokrat to izpusti! 

2. Tudi živali bodo srečnejše

Seveda je tvoj kuža čudovit in narava, pa kateri se sprehajata prav tako. Kako čudovit je šele prizor, ko mu dodaš filter ter ga objaviš na Instagramu! A danes nameni sprehod le njemu in telefon pusti doma.

3. Večja efektivnost

Tvoje misli bodo bolj jasne in lažje se boš osredotočil/a, če boš vsaj nekaj časa "odklopljen/a". Ko je tvoja pozornost razpršena na več stvari hkrati, nobene ne moreš opravljati kakovostno.

4. Počni, kar te veseli, pa za to nikoli nimaš časa 

Odkar imamo toliko "dela" z družabnimi omrežji, pozabimo, da radi tudi beremo knjige, igramo inštrumente, slikamo, barvamo, plešemo, raziskujemo ... Kaj sicer rad/a počneš? Počni danes to!

5. Spomnil/a se boš, kaj je v življenju zares pomembno!

To so stvari, ki so pred teboj. Tvoji straši, prijatelji, otroci, narava, sončni vzhodi, živali … 

6. Občutil/a boš več sreče! 

Biti pozoren na trenutek, v katerem živiš in resnično živeti ta trenutek, tukaj in zdaj - to te bo nedvomno osrečilo.

Zdaj pa hitro odloži telefon ali računalnik in se beremo spet jutri!

#vztrajam motiviramo 25. marec 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.