Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0346938654

Foto: Profimedia

Pogosto se zgodi, da vsakdanje težave in stres, s katerim se soočamo, zelo vplivajo na kakovost našega življenja. Zato potrebujemo motivacijo, da preženemo črne misli in se z novim elanom soočimo z življenjskimi izzivi.

Pri tem so nam lahko še kako v pomoč življenjske zgodbe slavnih in znanih ljudi, ki so svoje tegobe znali spremeniti v prednosti in vse ovire premagali z osebnim dostojanstvom. Nekateri med njimi so danes svetovni zvezdniki, zelo uspešni pri svojem delu – in tudi v zasebnem življenju. V nadaljevanju vam predstavljamo njihove zgodbe.

Nick Vujicic

Človek, ki živi brez nog in rok. Njegov neverjetno močan duh mu je pomagal, da ni zapadel v depresijo. Še več – je živi dokaz za to, da lahko vsak med nami v vsaki situaciji najde sebe in postane srečna oseba. Nick igra golf, surfa, potuje po svetu, nastopa kot motivacijski govorec, pred kratkim pa je že drugič postal očka. Ko ga radovedni otroci na cesti sprašujejo, kaj se mu je zgodilo, preprosto odvrne: »Za to so krive cigarete«.

Sylvester Stallone

Ste mislili, da je za to, da nekdo postane igralec, potreben lep, skorajda popoln videz? Seveda se motite. Če ne verjamete, se spomnite na legendarnega igralca Sylvestra Stalloneja. Zaradi poškodbe pri rojstvu je njegova spodnja leva stran obraza paralizirana, zato ima rahlo ukrivljena usta. Tudi njegov jezik je delno paraliziran, zato govori malce nerazločno. Ga je to ustavilo pri prizadevanju, da postane dober igralec? Nikakor ne. O njegovih uspehih pričajo številni filmski hiti, ki jih je posnel, njegova življenjska zgodba pa je navdih za marsikoga.

Andrea Bocelli

Ta svetovno znani pevec je slep. Slepota človeka oropa sposobnosti videti svet, ne pa začutiti ga. Andrea Bocelli svojo neverjetno in navdihujočo energijo širi preko svojih pesmi. Je tudi oče treh otrok, pred kratkim pa se je ponovno poročil. Preprosto uživa v življenju. Čeprav ne more videti, lahko rečemo, da on dejansko gleda s srcem.

Chantelle Brown Young

Lepota te manekenke je res nenavadna. Ko je bila še majhna, je Chantelle izvedela, da ima težave s pigmentacijo po celem telesu – gre za stanje, ki se imenuje vitiligo. Ker pa ima čudovito postavo in lep obraz, je sklenila, da bo svojo telesno »pomanjkljivost« spremenila v prednost – rezultat tega je, da je danes zelo znana manekenka. »Obstajajo tako temnopolti kot svetlopolti ljudje, jaz pa se popolnoma ujemam z obema kategorijama,« pravi Chantelle.

Madeline Stuart

Če je oseba odločena, da bo sledila svojim sanjam, je pri tem ne bo ustavil niti hendikep. Odličen dokaz za te besede je Madeline Stuart, ki se je rodila z Downovim sindromom. Želela pa si je postati manekenka – kar ji je tudi uspelo! Seveda pa je za to potrebovala veliko časa in truda – s pomočjo športa je shujšala, potem pa je začela obiskovati modne agencije. A sprva ni naletela na veliko navdušenje, saj so agenti imeli predsodke zaradi Downovega sindroma. Kljub temu je Madeline dosegla svoj cilj. Sklenila je pogodbo z blagovno znamko »Manifesta«, tako da zdaj predstavlja športna oblačila za ženske vseh oblik in velikosti. Pred kratkim je nastopila tudi na newyorškem tednu mode. Sanje se torej res uresničijo!

Evgeny Smirnov

 

Жизнь это то, чем можно, и нужно управлять! Ты сам выбираешь чем тебе заниматься, в какой форме тебе быть, каких вершин тебе достичь или наоборот до какого уровня скатится. Мой выбор это спорт! Мой выбор это искусство! Мой выбор это развитие! Не жди от жизни чудес, твори чудеса сам! Спасибо за шанс Михаил!:) @zhitlovskiy А за фото спасибо Марии Зылёвой! @mariazyleva #евгенийсмирнов #женясмирнов #женярыжий #зареальныедела #москва #краснодар #рыжий #творидобро #стремись #мечтай #делай #лыжи #воднолыжныйспорт #слалом #любижизнь #спортэтожизнь #танцы #танцынатнт #эмоции #живи #тольковперёд #счастьесть

A post shared by Евгений Смирнов (@evgeny_smirnov_dancer) on

Za človeka, predanega in posvečenega plesu, ne obstaja nič hujšega, kot je izguba zmožnosti za ples. Kaj naredi profesionalni plesalec, ko izgubi nogo v prometni nesreči? Nadaljuje s plesom! Točno to je naredil tudi Evgenij Simonov, ruski prvak v break danceu, kljub dejstvu, da se je moral spet naučiti plesati. Njegov nastop na plesnem šovu je odličen primer zmage človeškega duha. In tudi dejstva, da človek lahko pleše, tudi če izgubi nogo.

Ja, res je - življenje pogosto preizkuša našo moč. Kljub vsem izzivom, ki so včasih prav neverjetni, je življenje preprosto čudovito, tudi če je razdeljeno na "prej" in "potem" - vedno obstaja možnost, da ga presenetimo. Ljudje v tem prispevku so sprejeli odločitev, zato so tudi odličnen navdih za vse nas.

Povzeto po brightside.me

#vztrajam motiviramo 19. september 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.