Skoooraj smo že na sredini meseca in decembrsko veselje se je že odlično razvilo. Lučke in smrekice so že marsikje postavljene, vprašanja o tem, kje boš preživel/a silvestrovo pa so tudi že visoko na seznamu tem pogovorov.
Danes si privoščimo kuhančka!
In kaj to pomeni? Pomeni, da je čas za kuhančka in/ali pečen kostanj! Na oboje ali le izbrano pojdi ven – v večjih mestih ne bi smel/a imeti težav – ali pa si oboje pripravi kar doma.
Recept za odlično domače kuhano vino
- Sestavine: 1 l rdečega vina, 1 na krhlje narezana pomaranča, 4 žlice medu, malo vanilijevega sladkorja, 1 klinček in 2 janeževi zvezdici. 2 dcl vode
- Priprava: Vse sestavine razen medu kuhaj do vrenja, na koncu dodaj še med. Malo počakaj, potem pa postrezi.
Recept za enostaven pečen kostanj iz pečice
- Priprava: Kostanj zareži, potem pa stresi v hladno soljeno vodo. Ko voda zavre, kostanj odcedi in stresi v pekač. Peci približno 15 minut na 220°c, potem pa za 15 minut pokrij s kuhinjsko krpo. Olupi in postrezi.
Pa nikar ne pozabi pofotkati obojega. Da vidimo, v čem smo uživali danes!