Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
ja39_24_navdihujoci_2_pp

Foto: Primož Predalič

Če katera, potem je zgodba Hanne Mancini tista, ki te spodbudi za nove stvari.

Ko se je kot 19-let­na deklica iz majcenega mesta v Koloradu preselila v veliki Los Angeles, je v resnici naredila velikanski korak in morda si še mislila ni, da bo v medijih prav o njem govorila kot o najbolj drzni stvari svojega življenja. Tokrat smo se z glasbenico pogovorili o tem, kar ji je rojilo po glavi, ko je začela. Ko je še iskala svoj glasbeni glas in še preden jo je pri 33 letih ljubezen pripeljala v Slovenijo. To je Hannah in to je njena zgodba.

Hannah, resno karierno pot ste začeli pri 19 letih, ko ste se iz domačega Kolorada preselili v veliki Los Angeles. Kaj vam je takrat rojilo po glavi?

Veste, ko zdaj pomislim na to, vem, da takrat v resnici nisem imela nobenih bojazni. Navadno me ni preveč strah spremembe in poskušanja novih stvari in takrat sem si preprosto zelo želela oditi iz svojega mesta. Bila sem mlada in zelo vztrajna in navdušena nad tem, da začnem novo življenje z novimi cilji na nekem novem kraju. 

Pa vam je kdo dal kakšen nasvet, povedal kakšno modrost?

V resnici se kaj veliko besed ne spom­nim, se pa spomnim podpore družine in tega, da so verjeli vame. To je bilo v tistem trenutku, ko sem se postavljala na svoje noge, zelo pomembno. 

Vaša glasbena zgodba se je začela zelo zgodaj. Je mladost prednost?

Ko si mlad, je naivnost brez dvoma, prednost. Imaš svež pogled na svet, na ambicije, nisi preobremenjen z izkušnjami, resničnostjo in razočaranjem. Meja med naivnostjo in slabimi odločitvami je sicer tanka meja … Ko si mlad, boš sprejemal slabe odločitve, še vedno pa mislim, da je pri vsem tem najbolj pomembno, da slediš tistemu, kar ti govori srce, in narediš tisto, ob čemer se počutiš najbolj ‘ti’. Če slediš temu, si z naivnostjo verjetno ne boš nakopal kakšnih hudih težav. (smeh)

Katera je bila najbolj drzna stvar, ki ste jo v svoji karieri naredili?

Preseliti se v Hollywood pri 19 letih? To. (smeh) In potem sem se pri 33 letih preselila v Slovenijo … Ta druga stvar je prvi že močno za petami. (smeh)

Ko ste ustvarjali v Združenih državah, so vašo glasbo opazila tudi velika imena iz tega sveta. Kaj mislite, da so vam kot glasbenici dala ta velika sodelovanja, velike priložnosti?

Hoditi po turnejah z velikimi glasbenimi imeni in delo s svetovno poznanimi producenti … Mislim, da so me prav te izkušnje oblikovale v glasbenico, kakršna sem danes. Naučili so me profesionalnosti, spoznala sem, kako stvari delujejo v glasbeni industriji. Pomembno je, da to veš. Da si s tem seznanjen, še zlasti, ko se stvari ne razvijejo tako, kot si si želel. Celotna izkušnja učenja je bila zame zelo dragocena in ponosna sem, da sem to doživela.

Kaj pa bi svetovali vsem mladim glasbenikom?

Naj ostanejo kreativni, osredotočeni, naj ne odlašajo. Če imajo v glasbenem svetu cilje, naj vsak dan nekaj naredijo za to, da jih uresničijo. Naj jih ne potre ena zavrnitev, ker je v glasbi vedno tako, da te nekaj boljšega čaka že za naslednjim vogalom. Ostanite pristni in samosvoji. Če zares ljubite to, kar počnete, boste tudi izpopolnjeni. Ta strast in izpopolnitev bi morali biti vaš namen, da se trudite. 

Zaradi ljubezni ste se potem preselili v Slovenijo in se hitro uveljavili. Se kot glasbenica tu počutite izpopolnjeno?

Če mi verjamete ali ne, nikoli nisem pričakovala, da bom tukaj imela kariero. Takrat sem se namreč bolj osredotočala na vzgajanje moje takrat enoletne hčerke. Dejstvo, da so me ljudje sprejeli in prišli do mene, me je takrat zelo pozitivno presenetilo. Ponosna sem na stvari, ki sem jih naredila v Sloveniji, in vesela za vsa sodelovanja s številnimi zanimivimi ljudmi tukaj, tako na lokalni ravni kot tudi mednarodni. Res si ne bi mogla želeti več.

Kaj ste si v svoji karieri od nekdaj želeli uresničiti, pa vam do zdaj še ni uspelo? Je to vaš naslednji veliki karierni cilj?

No, ko ste že vprašali. (smeh). Imam že nove cilje. V zadnjem letu namreč delam nov album, kar je bila zame izjemna izkušnja. Smešno … Do zdaj sem izdala veliko singlov, ampak še nobenega albuma. Zdaj si želim, da bi ga končala in da bi nastopala. Kar se bo zgodilo, se bo. Zdaj vadim z glasbeniki, načrtujemo nekaj nastopov v bližnji prihodnosti … Lahko pa napovem, da boste prvo pesem z albuma lahko slišali že to jesen. Prav tako bom izdala album, ki sem ga pripravljala, še preden sem se preselila sem, takrat, ko sem živela v Los Angelesu. Bil je posnet pred desetimi leti, producent tega albuma pa prejel že kar nekaj grammyjev. Ker so pesmi zelo dobre, bom vesela, ko bo končno zunaj. 

Besedilo: Kaja Milanič
Fotografije: Primož Predalič

#vztrajam motiviramo 19. september 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.