Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
sindi_horvat_QxayH7e

Foto: Osebni arhiv

V spletno uredništvo smo prejeli pismo naše #vztrajam ambasadorke Sindi Horvat, ki je pred leti začela svojo pot do preobrazbe. Naj ti bo njena zgodba v navdih in motivacijo!

"O zdravem slogu življenja se danes veliko govori, piše in svetuje. Vse več ljudi si želi spremeniti ali izboljšati svoj življenjski slog, a zaradi številnih informacij, ki jih nudijo različni mediji, strokovnjaki s področja prehrane in vadbe ter izboljšanja življenjskega sloga, na drugi strani pa ogromnega števila laikov, nastane cela zmeda," ugotavlja Sindi.

Kako torej izbrati pravo pot?

"Sama svoj prosti čas namenjam zdravemu slogu življenja, ki sem ga pred osmimi leti popolnoma spremenila.

Moja življenjska lekcija se je pričela z izgubo 30-ih kilogramov …

V šestih letih sem se odločila preizkusiti veliko različnih vadb – te sem izvajala doma, na primer različni treningi z lastno telesno težo in rekviziti, vadba ob gledanju posnetkov svetovno znanih izvajalcev, obiskovala pa sem tudi razne skupinske fit vadbe, pilates, fitnes ter ogromno časa preživela in se potepala v neokrnjeni naravi (hitra hoja, sprehodi, tek na dolge proge, po klancih, kolesarjenje po ravnih in strmih poteh …).

Udeležila sem se različnih dogodkov – daljših pohodov, kolesarskih maratonov, oviratlona in urbanega gladiatorja (preizkus samega sebe – vzdržljivost, spretnost, moč z različnimi ovirami).

Tako sem postopoma nabirala izkušnje in danes si lahko sama sestavljam svoj vadbeni program.

Vsakodnevno gibanje, predvsem na svežem zraku, je vsekakor zelo priporočljivo. Moramo pa paziti, da pri sami izbiri vadb nikoli ne pozabimo pozorno poslušati svojega telesa, saj le tako ne bomo pretiravali.

Za dosežen uspeh  je potrebno tudi dovolj počitka, saj je zelo pomembno, da se naše telo po vadbi regenerira.

Vadbe se vedno lotite pravilno in premišljeno. Zakaj?

Zaradi pretirane in 'nepravilne' vadbe sem sama močno oškodovala svoje telo.

Imela sem preobremenjeni nadledvični žlezi – adrenalno izčrpanost, ki je poskrbela, da sem leta trpela za hormonskim neravnovesjem in popolnoma izgubila menstruacijo.  

Zakaj vse to pripovedujem?

Vsako telo je edinstveno in se drugače odziva. Moje telo je žal dolgo trpelo. Sedaj sem mu povrnila del ženstvenosti in z njim ravnam tako, kot me prosi.

Počnem to, kar me veseli, kar mi prija in odgovarja mojemu telesu.

Ni vadbe, ki bi na vse vplivala enako, tako kot ni hrane, ki bi imela na vse enak učinek.

Vsako telo je edinstveno in eno. Bodite prijazni do sebe, poslušajte svoje telo in si privoščite najboljše. Pozabite na vse modne diete, poslušajte svoje telo in poiščite odgovore, na vsa vprašanja, ki vam jih postavlja.

Ko boste to storili, ne boste več zmedeni in si boste lažje prilagodili prehrano in vadbo glede na vaš življenjski slog.

Ne iščite izgovorov, da vam ob službi, družini in vseh obveznostih, primanjkuje časa, kajti, kjer je volja, tam je moč.

Sami presodite, kaj si želite in zakaj si želite spremeniti ali morda le izboljšati svoje življenje na bolje. Naredite si načrt! Sproti si zapisujte dnevne aktivnosti, ki jih imate. Priprava zdravih obrokov vam bo vzela zelo malo časa, poleg tega pa lahko brez slabe vesti uživate v dobri uravnoteženi prehrani.

Če še niste, naredite prvi korak do spremembe ali izboljšanja življenjskega sloga in pazite nase ter na svoje telo, ki je samo eno in edinstveno," zaključi Sindi.

V kolikor ti primanjkuje idej, kako zdravo in okusno jesti, obišči njeno Facebook stran, kjer s svojimi sledilci deli svoje vtise in recepte. Lahko jo spremljaš tudi na njenem Instagram profilu ali pa ji pošlješ sporočilo na boditokarsikeredinstvensi@gmail.com. Z veseljem ti bo pomagala!

#vztrajam motiviramo 30. januar 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.