Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
skb_pr-fotke_1000x380_gotovinski_1

Se tudi vam po lanskoletnem ukrepu Banke Slovenije, ki je zaostril pogoje kreditiranja prebivalstva, postavljajo vprašanja o kreditni sposobnosti? Ste nehali razmišljati o nakupu novega pohištva, novi počitniški prikolici, avtomobilu ali potovanju v eksotične kraje? Se sprašujete, kdo si kredit danes sploh še lahko privošči?

Ne sklepajte prehitro na podlagi sporočil v medijih, da danes kredita ni več mogoče dobiti. Za večino prebivalcev so skrbi o kreditni sposobnosti odveč, saj v SKB banki še vedno odobrijo kredit kar 8 od 10 kreditojemalcev. Preverite, ali ste med njimi tudi vi

Zakaj nekateri lahko danes dobijo celo več kredita kot prej

Spremembe, ki so posledica pred kratkim sprejetega ukrepa regulatorja, vplivajo različno na kreditiranje prebivalstva. Vseeno pa zaradi novih meril in pogojev nekateri lahko dobijo celo višji kredit kot prej. Po novem se namreč poleg plače v izračun upošteva večina prilivov na osebni račun, med drugim tudi prevoz na delo, prehrana, regres, morebitni zaslužki iz oddajanja nepremičnin …

Zakaj me banka sprašuje o številu otrok

Banka Slovenije je v lanskem letu natančno predpisala, kakšne zneske mora banka upoštevati za vzdrževane osebe pri samem izračunu kreditne sposobnosti.

Vse banke so zdaj dolžne pridobiti informacijo o vzdrževanih članih in pri izračunu kreditne sposobnosti upoštevati tudi izdatke za otroke. Dajanje neresničnih podatkov pomeni kršitev pogodbe, sklenjene med banko in kreditojemalcem.

Kakšna vprašanja zastaviti banki, ko pridete po kredit

Kreditojemalci ob obisku poslovalnice po navadi sprašujejo le, koliko kredita lahko dobijo, kolikšna je lahko najvišja anuiteta in kolikšna je najdaljša odplačilna doba, manj pa jih zanimajo tudi zanje precej bolj pomembne stvari, kot so razlika med fiksno in spremenljivo obrestno mero, kaj storiti, če se znajdejo v težavah z odplačevanjem, ali s kakšnim zavarovanjem se lahko izognejo temu, da ob morebitni smrti ne bi ves dolg padel na dediče.

Uresničite svoje želje s SKB potrošniškim kreditom

Do 31. 3. 2020 izkoristite akcijske obrestne mere pri najemu potrošniškega kredita v SKB banki. Potrošniški kredit do 7 let lahko dobite brez zavarovanja in s super obrestno mero.

Vse dodatne informacije dobite na SKB strani Potrošniški kredit, v kateri koli poslovalnici SKB banke ali na tel. št. (01) 471 55 55. 

Preverite tudi informativni izračun za potrošniški kredit!

#vztrajam motiviramo 19. februar 2020

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.