Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
jaka_matej_koliba

Foto: Facebook

Matej Vinkovič in Jaka Brdnik sta preprosta fanta z odlično idejo: ladijski kontejner želita spremeniti v kontejner pub, tj. preprost gostinski lokal, vendar s to posebnostjo, da bodo pametni telefoni v času obiska lokala zaklenjeni.

Želja Mateja in Jake je, da ustvarita nekoliko poseben lokal, ki bo namenjen sproščanju in druženju s prijatelji - a brez mobilnih telefonov, brez katerih danes praktično ne gre.

"Vedno pogosteje sva začela opažati, da ljudje postajamo nekakšni hodeči in sedeči zombiji. Vse prevečkrat je v naših rokah prisoten pametni telefon, ki je, priznajmo si, velikokrat koristen, velikokrat pa tudi povsem odveč. Tako naju je zadelo. Ideja in ne kaj drugega," pravita.

"Dobila sva zamisel, da bi najin lokal postal prostor za druženje brez pametnih telefonov, saj želiva v prvi vrsti najine goste opozoriti, da so si vzeli čas za prijatelje, znance, zabavo ali sprostitev, kjer je telefon zgolj ovira."

Matej in Jaka sta si že kot študenta želela imeti svoj gostinski lokal.

Kot pravita: "predvsem takega preprostega, ki bi imel dušo. In rodila se je ideja o Kolibi."

Sprva sta organizirala študentske zabave, kar pa je kasneje privedlo do tega, da sta se odločila odpreti svoj lokal: "A nisva želela običajnega gostinskega lokala, ker jih je, roko na srce, že ogromno, zato sva želela nekaj posebnega. V iskanju prave zamisli sva obtičala kar nekaj časa, vendar se je čakanje izplačalo."

Tako sta dobila zamisel o Kolibi - kontejner pubu, kjer bo vsaka miza imela vgrajeno majhno škatlo, kamor bodo lahko gostje dali svoje mobilne telefone. Osebje bo nato škatlo zaklenilo.

"Tako se bodo gostje lahko posvetili družbi in uživali v zgodbah svojih prijateljev. Preden bodo odšli, se bo škatla s telefoni seveda ponovno odklenila."

V Kolibi bo prav tako nekaj posebne ponudbe.

Razen brezalkoholne pijače (slovenska pitna voda in domači sadni sokovi) bosta na voljo tudi pivo in vino iz Slovenije.

"Ena izmed teh bo domače, slovensko pivo. Poiskala bova nekaj lokalnih varilcev piva, ki si bodo lahko rezervirali svojo točilno pipo, skozi katero bo teklo njihovo pivo. Želiva namreč pokazati, da imamo v Sloveniji veliko kakovostnega piva, ki si prav tako zasluži vso pozornost ter pohvalo."

Prav tako bo z vinom, ki bo (kot že rečeno) tudi slovenskega izvora.

Lokacija še zaenkrat neznana.

Matej in Jaka pravita, da je njuna velika želja, da bi Kolibo postavila nekje ob slovenski obali med Koprom in Izolo, a, kot poudarjata, je tudi notranjost Slovenije "čudovita, zato se bo zagotovo našla super lokacija, tudi ob kakšni reki ali jezeru, kot je na primer Velenjsko jezero."

Simpatična fanta in razvoj te domiselne ideje lahko spremljaš na njuni spletni strani koliba.si in Youtube kanalu KOLIBA kontejner pub ter družabnih omrežjih pod istim imenom.

#vztrajam motiviramo 12. september 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.