Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
profimedia-0327353054

Foto: Profimedia

Novo leto, nove zaobljube... Kaj ste že naredili? Še vedno odlašate? Potrebujete motivacijo, da zares pričnete nekaj na novo in drugače, da končno začnete slediti svojim sanjam? 

Ne čakajte na jutri, na naslednji teden, na konec projekta, na pomlad, na boljše vreme... Vsako jutro imate priložnost, da si ustvarite najlepše življenje. Takšno, kakršnega si želite.

Kaj boste naredili DANES (da, točno v tem trenutku) glede svojih ciljev in sanj? Nikar ne razmišljajte o včerajšnjem ali jutrišnjem dnevu. Ne nosite krivde za včeraj, če niste naredili nič, ne tuhtajte, če bi lahko bilo drugače... Sprejmite preteklost in se osredotočite na sedanjost. Vsako jutro, ko vzide sonce, ste lahko druga oseba. Sprejmite življenje v tem trenutku, ki vam je dano in bodite hvaležni za vse, kar imate. Nato pa naredite... nekaj. 

Prav januar je namreč najboljši čas za to, da posejemo semena, za katera želimo, da vzklijejo v tem letu. Kakšno seme boste torej posejali? To ne pomeni, da morate narediti nekaj revolucionarnega. To pomeni, da pričnete z majhnimi dejanji, ki vas bodo popeljala do cilja. Čas je, da naredite nekaj v tej smeri.

Naredite prvi korak. 

Ste si od vedno želeli vrtnariti? Kupite vrtnarsko orodje.

Si želite jesti bolj zdravo? Kupite v trgovini samo zdrava živila. 

Ste si vedno želeli plezati? Vpišite se v plezalni tečaj. 

Ste si od vedno želeli obiskati en kraj ali osvojiti določen vrh? Rezervirajte karte ali naredite načrt za naslednji vikend s prijatelji.

Se želite preseliti? Kupite en kos pohištva za vaš novi dom, ki ga še nimate. 

Ste si od nekdaj želeli peti, plesati, igrati, pisati, risati? Počnite to. 

To velja za karkoli... 

Če porabimo življenje za rutino in staro ter zapravljamo možnosti, da bi napravili maksimalno, kar lahko, ne bomo nikoli srečni. Zato je pomembno, da sledimo svojim sanjam - ne sanjam svojih staršev, partnerjev, učiteljev, prijateljev, okolice, medijev... Na koncu ostanete sami s seboj in s svojimi dejanji. Ustvarite takšno življenje in dejanja, da boste imeli ob koncu življenja nasmeh na obrazu in mir v duši. Ne dovolite si obžalovanj.

To je vaša naloga danes: da postavite svoje želje in cilje na prvo mesto. Tiste, ki se vam v temni noči prikradejo v misli in vam ne dajo spati. Naredite majhen korak v smeri svojih še neizpolnjenih sanj. Ko se združi vaša volja in zaupanje, je vse mogoče.

In vedite, da ni nikoli prepozno, resnično nikoli. Samo ne bodite sužnji svoje cone udobja, pa svojih zakoreninjenih vzorcev, navad, rutin in strahov. Nismo tu, da bi ugajali okolici in njenim pričakovanjem ali bili dolgočasni. Tukaj smo zato, da živimo življenje, zaradi katerega nam srce bije hitreje. Odkrijmo svoje talente.

Seveda bodo vedno vzponi in padci, slabi časi, dobri časi, izgube in pridobitve. Saj veste, da je življenje ena velika lekcija ter učenje. A nikoli ne izgubite upanja, saj se na koncu vedno izkaže, da je imelo vse svoj namen. 

Sicer pa... Vsakič, ko vzide sonce, imate priložnost, da si ustvarite najlepše življenje. Kaj boste torej storili danes? 

#vztrajam motiviramo 4. januar 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.