Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
s38_38_puslar_add

Foto: Rok Tržan

Priljubljena pevka Nina Pušlar ni priljubljena kar tako. Poleg tega, da je odlična glasbenica, je namreč tudi borka. S svojo dobrodelno fundacijo Nasmeh za življenje nesebično pomaga tistim, ki pomoč potrebujejo. Da ni lahko, ko bolezen prizadene družino, namreč predobro ve sama, saj je izgubila mamo po boju z multiplo sklerozo. Njej pa je vedno pomagala glasba. “Glasba ima vse moči tega sveta, o tem ni dvoma,” pravi. “Čista energija!«

Story: To poletje ste imeli veliko koncertov. Kako je videti ta ritem - s koncerta na koncert? Vam je to izziv?

Koncertni ritem je sicer naporen, ampak zame nekaj najlepšega. Zjutraj se vedno rada zbudim z mislijo, kam gremo in kako bo. Koncerti so vedno največji izziv, in ne le da celotna procedura vzame veliko časa, ampak tudi sama veliko razmišljam, kako vsak koncert vsaki publiki in tudi sebi narediti nekaj posebnega.

Story: Prepevate tudi stare pesmi z vaše prve plošče? Katero pesem občinstvo vedno poje z vami?

Na vsakem koncertu igramo tudi pesmi s prvega albuma, ker so enostavno zasidrane v nas in jih tudi publika pričakuje. Mogoče tista najbolj intimna je balada Matjaža in Urše Vlašič, Vse, kar rečeš mi, ki jo na koncertih tudi igram na klavir.

Story: Kaj poleg petja še počnete? Imate čas, da se ukvarjate še s čim? Oziroma če vprašam drugače: ste kdaj razmišljali, kaj bi počeli, če ne bi bili pevka?

Petje, koncertiranje in glasba za sabo potegnejo vrsto aktivnosti, ki jih kot glasbenica moram redno delati, ponavadi med tednom. Od rednega študija, pevskih vaj, športanja za kondicijo do skrbi zase. Če ne bi bila pevka, bi bila verjetno frizerka, po mami. Nekaj malega talenta za to se mi zdi, da imam po njej ...

Story: Privoščili ste si tudi dopust, kje ste bili in s kom? Nam lahko zaupate najlepši ali pa najbolj zabaven trenutek z letošnjega dopusta?

Letošnje poletje je bilo drugačno, saj nisem imela dopusta v klasičnem smislu, ampak sem ga izkoristila za malo drugačen odklop, v miru, v noro lepem in prijetnem okolju stran od vsakodnevnega okolja, stvari in ljudi, ki jih srečujem vsak dan. Od prihoda nazaj z ekipo ustvarjam nov album, nadaljujem s koncerti in sem v pričakovanju jeseni, ki bo, upam, čim dlje sončna, topla in bo prinesla veliko novih in lepih spominov. 

Story: Kaj vam pomenijo počitnice? Kaj takrat počnete, se popolnoma odklopite ali razmišljate o delu? Morda napišete celo kakšno pesem?

Počitnice morajo biti odklop, in še posebej, ko gre za krajši, tedenski dopust, je res pomembno, da sem z nečim okupirana. V nasprotnem se mi zgodi, da zares odklopim šele takrat, ko je čas za odhod domov. 

Story: Znano je, da sami pišete pesmi, predvsem glasbo. Katere teme vas trenutno zanimajo, o čem razmišljate? Je s piscem besedil veliko usklajevanj?

Trenutno največ pišem glasbo, bi pa rada v prihodnosti pisala tudi besedila. Nekaj posebnega se zgodi, ko si avtor glasbe in besedila, saj zaokrožiš celoto pesmi. Navadno zdaj delam z različnimi tekstopisci tako, da sama določim teme, izkušnje in smisel besedila, potem pa seveda skupaj usklajujemo, da je celota čim lepša.

Story: Katero besedilo najraje pojete?

Nekaj jih je in od vsake pesmi se me nekaj dotakne. Pravi izziv pa je na koncertu preklapljati med vsemi temi občutki, ki jih različne pesmi sporočajo. Izpostavila bi pesmi Med vrsticami, Tvoja kri in Vse, kar rečeš mi.

Story: Radi snemate duete, verjetno se nam je najbolj vtisnil v spomin tisti z Janom Plestenjakom. Ste naklonjeni duetom, kaj vam pomenijo?

Dueti so nekaj posebnega, zlitje dveh glasov v novo celoto ... Rada pojem duete in vedno s tistimi, ki jih čutim.

Story: Sta naša izjemno uspešna in priljubljena pevka. Vas vabijo v tujino, ste že razmišljali o tujih trgih?

Pojem v slovenščini in temu primerno z ekipo ustvarjamo za naš trg. Seveda, če bom kdaj želela peti v tujem jeziku, bom to tudi storila, ne glede na vabila ali ‘odhod’ v tujino. Bomo videli …

Story: Kako pa gre vaši dobrodelni fundaciji, prek katere ste zbirali denar za določene posameznike? Ste donacijo že predali? Za koga zdaj zbirate denar?

Ustanovitveni koncert fundacije Nasmeh za življenje je bil v Mariboru 17. marca in je bil enostavno nepozaben. Dvorana SNG je bila polna in je bila odlična osnova, prek katere smo lahko zbrali del finančnih sredstev. Zbiranje sredstev in druženje smo maja nadaljevali na Prešernovem trgu, kjer so se nam pridružili mimoidoči in prijatelji, ki so nas prišli podpret in neposredno donirat denar v ‘nabiralnik’ fundacije. Na podlagi zbranih sredstev smo izbrali tri različne prejemnike sredstev, ki smo jim v juliju nakazali denar. Zelo sem vesela, da smo, čeprav ne morem biti del vsakega dobrodelnega koncerta, ker jih je enostavno preveč, našli način, kako pomagati, in da zberemo nekaj, kar je za nekoga življenjskega pomena. Kar mu pomaga, da bo lahko preživel, da si bo lahko izboljšal življenje, olajšal težave ali karkoli drugega. To je naš namen tudi naprej in vesela sem, da imam to možnost. 

Story: Kaj vas žene, da želite biti dobrodelni?

Mnogo znanih glasbenikov se s tem ne ukvarja.  Fundacijo Nasmeh za življenje smo ustanovili zato, ker imam ogromno vabil in prošenj za sodelovanja na dobrodelnih koncertih in bi v bistvu lahko delala samo to. Česar pa seveda ne morem, ker imam koncerte in se te stvari v veliki meri prekrivajo med seboj. Odločila sem se, da ustanovim lastno fundacijo in da z lastnimi koncerti ter lastnimi sredstvi izbiramo zgodbe, ki jih bomo finančno podprli in jim tako pomagali do boljšega jutri.

Story: O svojem ljubezenskem življenju ne razkrivate veliko medijem, zakaj ste se tako odločili?

Tukaj sem zaradi glasbe, tega, kar širim med ljudi, in s tem skupaj uživamo. Odločila sem se, da osebno življenje zadržim zase, ker enostavno mislim, da je prav tako in da tisti, ki me spremljajo na koncertih, to tudi razumejo.

Story: Kaj vam pomeni ljubezen?

Ljubezen pomeni predvsem deliti in uživati v dajanju.

Story: Ima glasba to moč, da povezuje ljudi?

Glasba ima vse moči tega sveta, o tem ni dvoma. Od tega, da neločljivo povezuje ljudi, prek tega, da jih nezdružljivo loči. Čista energija ...

Story: Tudi vam glasba daje uteho in moč. Kdaj ste začutili, da boste glasbenica? Kdaj je treba vztrajati in slediti sanjam?

Mislim, da človek ne začuti, da bo opravljal neki poklic, da bo glasbenik, ampak enostavno začne čutiti glasbo kot takšno. In enkrat, ko je v tebi, enostavno ne gre ven in jo hočeš vedno več. To, da sem glasbenica, je največji dar, kar sem jih lahko dobila v življenju, in za to sem neizmerno hvaležna, ker vem, da je potrebno zelo veliko, da človek živi in dela, kar mu je všeč, hkrati pa zelo malo, da gre ta trenutek gre mimo. Ponosna sem nase, da sem vztrajala v pravih trenutkih.

Napisala: Eva Jandl
Foto: Rok Tržan

#vztrajam motiviramo 14. september 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.