Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
lucu_bigimage_zuBpaj3

Foto: arhiv Liza

No, malo sicer prehitevam dogodke, a vseeno – konec junija bo 181. dan tega leta in za mano bo 180 aktivnih dni. Skratka, sem na pol poti do izpolnitve svoje novoletne zaobljube, da bom v letu 2017 imela 365 aktivnih dni, ki jih lahko prekinem samo, če me ujame bolezen.

In očitno mi aktivno življenje godi, saj me je le en zimski dan ujel tak kašelj, da sem ostala doma in nisem niti mignila s prstom. Skratka, če se odločite, da boste 365 dni migali, potem ne računajte na bolezen, da vam bo pomagala k počitku, kajti očitno redno miganje poskrbi za odlično zdravje. A ne samo zdravje, bolj ali manj so izginili tudi nadležni glavoboli in pravzaprav se največja bolečina in boj dogaja v moji glavi med kakšnim mučnim tekom. Vendar vse mine in je vse pozabljeno, ko človek pride na cilj in sleče prepoteno majico. Splača se in zato vztrajam!

Super mi je! Pravzaprav mi je redno gibanje prineslo kup novih odkritij. Na primer v Ljubljani, kjer živim od rojstva, sem med tekom odkrila kup novih ulic in poti, čudim se neverjetnim hišam za Bežigradom, popolnoma sem raziskala Rožnik in Šiško.

In še več. Vedno sem tekla brez glasbe, zdaj sem jo ponovno odkrila. Uf, prav obožujem, ko mi po nekaj kilometrih že malo padeta motivacija in energija, a mi iz slušalk zadoni kakšna fina glasba, takrat spet oživim in dobim lažje noge. A ne samo glasba. Odkrila sem kup novih aplikacij. No, v resnici sem prav obsedena z njimi – vse si merim, kilometre, kalorije, srčni utrip, hitrost, korake, nadmorsko višino, porabljeno vodo … čisto sem navdušena, ko mi aplikacija po treningu podeli virtualni pokal za na primer najhitreje pretečenih 5 kilometrov ali pa za največ porabljenih kalorij ali pa če pozabim ustaviti program – za 6-urni trening. Skratka všeč mi je, da imam vsak dan ob službi še svoj 'obvezni' trening. Včasih se mi sicer ne ljubi in obupano sedim doma na kavču ter se smilim sama sebi, a ko premagam lenobo, je zadovoljstvo po koncu neopisljivo odlično. In letos mi jo je uspelo premagati 180-krat. Ni slabo, ne! Tek, hoja, glasba, plavanje, zrak, sonce, dež … vam rečem, ne ujame vas nobena depresija in tečnoba, vsemu boste ušli za prvim ovinkom. 

 

Tina, glavna urednica revije Liza

#vztrajam motiviramo 29. junij 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.