Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
sabina-remar

Foto: arhiv revije Lea

Ni jih bilo malo, ki so mislili, da bo naša uspešna misica in manekenka Sabina Remar še ena v poplavi lepotic, ki se dobro znajdejo samo na modni pisti.

A lepa temnolaska je vsem dvomljivcem dokazala, da ne bo tako. Ob manekenski karieri se je podala še v oblikovanje ter izdelavo unikatnega, ročno oblikovanega nakita, izdelanega iz polimerne gline z različnimi dodatki, z imenom SABINA REMAR design. Do danes je izdala že kar pet kolekcij, ena izmed njih je na voljo tudi v naši prestižni trgovini ur in nakita. Sabini pa ni bilo vedno lahko, vmes je prišlo temačno obdobje, ko po njenem nakitu ni bilo nobenega povpraševanja

Kako se je pravzaprav začela vaša pot oblikovalke nakita?

Že kot majhna deklica sem se navduševala nad vsem lepim, povezanim z umetnostjo. Pisala sem zgodbe, pesnila, slikala, ustvarjala portrete in še marsikaj drugega. Z odraščanjem pa sem se vse bolj poglabljala v modni svet ter v vse, k je povezano z njim. Čutila sem, da b nekoč napočil dan, trenutek, ko bom svojo strast do vsega lepega lahko izrazila na edinstven način. Glede na to, da je bila že od nekdaj moja skri želja ustvariti nekaj edinstvenega, menim, da je ta kolekcija nekako logična posledica mojih hrepenenj, povezanih tako z modo kot tudi s samo umetnostjo

Kako ste začeli sodelovati z Mihaelo Kežman?

Nekega dne sem spoznala pravo strokovnjakinjo na področju izdelave unikatnega nakita kot tudi drugih podobnih unikatov. Menila je, da sem oseba, ki bi znala v njen nakit vnesti življenje in z njim dihati. Kaj kmalu pa sem prišla do svoje vizije, kako naj bi unikatni kosi poosebljali mojo osebnost v najrazličnejših barvah in oblikah. Najino sodelovanje se je spontano in zelo hitro poglabljalo v lepo prijateljstvo, polno novih domislic. Takoj sva začeli zbirati ideje, oblike, tehnike, imena, embalažo in vse, kar je bilo potrebno za izvedbo celotne unikatne zgodbe. Določili sva tudi datum lansiranja kolekcije, to je bil 8. marec 2016, dan žena, ki krasno sovpada s poslanstvom celotne kolekcije. To je dan, ko praznujemo vse ženske, ki jim je je Nakit by Sabina Remar tudi namenjen.

Kako je potekala pot od ideje do izvedbe?

Ko se je ideja dodobra izoblikovala v moji glavi, sem vzela list papirja, na katerega sem prenesla vse svoje ideje nakita, od oblik, barv do vzorcev, velikosti ... Z vsem svojim umetniškim materialom sem se odpravila v ustvarjalno delavnico Mihaele, kjer sva skupaj izdelali poskusne kose nakita. Moram priznati, da kar nekaj mojih norih idej ni bilo izvedljivih, saj niso sovpadale s praktičnostjo nakita, v moji glavi pa so delovale perfektno. A na koncu se je tudi Mihaela zaradi moje trme naučila marsikaj novega in skupaj sva prišli do še tako neizvedljivega produkta. Izdelovali, popravljali in dodelovali sva toliko časa, dokler nisem bila popolnoma zadovoljna z izdelki. Nato sva kose fotografirali, določila pa sem tudi ime za vsak posamezen kos, s posebnim namenom in preudarnostjo. Zatem sta sledila še določitev primernih cen z opisom in postavitev izdelkov v spletno trgovino. Ona je nato skrbela za urejenost spletne trgovine, jaz pa za ves marketing, profesionalna slikanja z nakitom in druge stvari povezane z oglaševanjem

Pred kratkim ste izdali tudi ekskluzivno kolekcijo SRebrna Selection v trgovini Slowatch v Supernovi na Rudniku, kjer se bohotijo prestižne blagovne znamke ur in nakita. Kako vam je to uspelo?

Že od samega začetka ustvarjanja unikatov sem imela močno željo po združitvi na videz nezdružljivih zgodb. Ker tudi sama rada kombiniram na prvo žogo precej nasprotujoče si stile – retro/organsko/ročno izdelano s prestižnim/luksuznim, želim dokazati, da se ta dva svetova ne nazadnje lahko zelo lepo dopolnjujeta. Kakorkoli obrnemo, pa bo unikatno vedno ostalo unikatno. In tudi unikati so samosvoj prestiž. Sodelovati pa smo začeli nevsiljivo in spontano. Z mojim vljudnim vprašanjem, kratko predstavitvijo mojega dosedanjega dela, z razlago in mojim videnjem sodelovanja. V podjetju so bili takoj zainteresirani in predvsem odprti za drugačne zgodbe. Po njihovi potrditvi pa se je v moji glavi že začel proces tako imenovane izpopolnitve kolekcije.

Kako ste se počutili, ko ste na policah zagledali svoj nakit?

Še dandanes ne morem verjeti, da ima moj nakit tako izjemno družbo v taki prestižni trgovini. Sem neizmerno ponosna na ta dosežek in upam, da bodo moje unikatne izdelke in ves moj trud znali ceniti tudi kupci.

Za vami je torej precej pestro leto in pol …

Glede nakita za menoj precej turbulentno leto in pol – lansiranje prvih dveh kolekcij ter vse mogoče priprave, ki sodijo zraven, ter precej nenavadno obdobja zatišje na področju povpraševanja.

Kako pa ste sprejeli to zatišje?

Jeseni je izšla kolekcija SRebrna, ki je doživela velik uspeh, vključno s prvo modno revijo z nakitom SABINA REMAR design, in mi dala potrditev, da sem na pravi poti. Menim, da je moje prvo leto klasična, že mnogokrat slišana življenjska zgodba o vztrajnosti, trdem delu, vsakodnevnemu učenju in sledenju zastavljenim ciljem ter skritim željam. Treba je verjeti vase tudi takrat, ko je najtežje, in takrat, ko se človek počuti popolnoma izgubljen ter se sprašuje o smislu svojega početja.

Kakšno je vaše vodilo za uspeh?

Precej preprosto. Če na pol poti odnehaš, boš večno poraženec. Če vztrajaš, ne glede na vse težke trenutke, pa ni vrag, da uspeha ne bi prej ali slej dočakal. Kjer je volja, je tudi pot!

S čim se še ukvarjate poleg oblikovanja nakita?

Trenutno se pospešeno in precej aktivno posvečam novemu filmu The Enlightenment v sklopu mojega kanala na YouTubu Not Only Fashion Caffe`, pri katerem sem soustvarjalka in ne nazadnje tudi v glavni igralski ekipi. Film pa bo ugledal luč sveta že to jesen.

#vztrajam motiviramo 5. julij 2017

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.