Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
681441_w

Foto: Helena Kermelj

Na obisku slovenske bakle v Celju so se poleg velike množice ljudi zbrali tudi nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar, nekdanja smučarska tekačica Amalija Belaj-Arbeiter ter nekdanja smučarska skakalca Matjaž Zupan in Matjaž Debelak.

Otroci in mladina so sodelovali v krajših športnih izzivih, kot so igre z dolgimi in kratkimi smučmi v poligonu, v igri na hokejski gol, preizkusili so se na težavnostni deski in boksarski vreči s števcem.

Na Glavnem trgu v Celju so organizatorji postavili tudi razstavo izbranih del iz natečaja Olimpijskega komiteja Sloveniji, v katerem so otroci in mladi iz celjskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol od oktobra lani ustvarjali plakate z osrednjim motivom olimpijske bakle.

Belaj-Arbeiterjeva je na olimpijskih igrah v Cortini d'Ampezzo 1956 kot 20-letnica pritekla 32. mesto. "Doma smo imeli sode in ko so odpadli, smo jih našpičili, jim gor dali jermene in se spustili po hribu," je obujala spomine Belaj-Arbeiterjeva.

Smučarski skakalec Matjaž Zupan, ki je na olimpijskih igrah leta 1988 v Calgaryju skupaj z Matjažem Debelakom, Miranom Tepešem in Primožem Ulago priskakal srebrno ekipno medaljo, je dejal:"Če se sam ne spomniš trenutka uspeha, se pa drugi, ki so te gledali in navijali zate ter te tako spomnijo, da si naredil nekaj dobrega in to te potem dviguje skozi celo življenje."

Matjaž Debelak je povedal, da se zaveda, da njihova pot tudi po zaključku tekmovalne kariere ni zaključena:" Mi mlajši generaciji moramo kazat pozitivno pot za naprej."

Bakla bo svojo pot nadaljevala in se v petek ustavila v Velenju.

#vztrajam pjongčang 16. januar 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.