Vztrajajmo skupaj!
Življenje je nenehno zasledovanje ciljev. S pomočjo dobre volje, truda in vztrajnosti bomo manjše in večje cilje dosegli navkljub vsem oviram. Pridruži se vseslovenskemu gibanju #vztrajam, kajti skupaj smo močnejši!

PRIHODNOST STE VI! SKB, partner projekta #vztrajam

Tek je zakon. Zmigaj se s kavča in pojdi z nami na tek!

Pridruži se

Postani naš #vztrajam ambasador ter spremljaj zgodbe ostalih!

PREDSTAVI SE
dsc_5254_w_6R4SMUn

Olimpijska bakla je pred povratkom v prestolnico odšla še v Črno na Koroškem, kjer so jo pričakali številni športni navdušenci in udeleženci preteklih olimpijskih iger.

Med njimi so bili trije od sedmih olimpijcev, kolikor jih je v zgodovini kraja dala Črna na Koroškem, in sicer smučarski skakalec Drago Pudgar, smučarska tekačica Nataša Lačen in alpski smučar Aleš Gorza. Odsotnost zaradi obveznosti so opravičili nekdanji črnjanski olimpijci Danilo Pudgar, Katjuša Pušnik in Mitja Kunc. Prav tako najbolj slavna Črnjanka Tina Maze, ki je najbolj uspešna slovenska alpska smučarka in dobitnica štirih olimpijskih kolajn, so pa njen nagovor zbranim predvajali prek video posnetka.

Ob spremstvu udeležencev specialne olimpijade iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, ki so nosili olimpijsko zastavo, je baklo na prireditveni prostor prinesel najstarejši koroški olimpijec, 87-letni Štefan Robač z Raven na Koroškem. Robač je leta 1956 na olimpijskih igrah v Cortini d'Ampezzo za takratno jugoslovansko reprezentanco tekmoval v teku na smučeh.

Na odru pred črnjanskim kulturnim domom so s številnimi zbranimi spomine na svojo športno pot delili tudi drugi današnji nosilci bakle, športnikom, ki odhajajo na prihajajoče olimpijske igre, pa so vsi skupaj zaželeli veliko uspehov in sreče.

Bakla se v ponedeljek vrača nazaj v Ljubljano, kjer bo sklenila svojo pot. V spremstvu nosilca Tomaža Razingarja ter lisjaka Foksija, se bo ob 9:06 uri zjutraj bakla pripeljala na glavno železniško postajo v Ljubljani, kjer bo v spremstvu olimpijcev, Iva Čarmana ter Marka Račiča odšla proti URI Soča, nato pa zaključila z obiskom Pediatrične klinike. Slovenska bakla bo svojo pot uradno zaključila v večernih urah, v prostorih Grand hotela Union, kjer se bodo predstavili olimpijci in olimpijke, ki nas bodo prihodnji mesec zastopali na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.

#vztrajam pjongčang 26. januar 2018

Prijavi se na e-novice!

Enkrat tedensko v svoj e-nabiralnik prejmi zgodbe navdiha, motivacijske nasvete in najboljše #vztrajam objave minulega tedna.