4 brezčasne skladbe, ki vas bodo dodobra motivirale med vsakršno vadbo

4 brezčasne skladbe, ki vas bodo dodobra motivirale med vsakršno vadbo (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2022 Promocijsko sporočilo

Ste med tistimi, ki med vadbo preprosto ne morejo brez ustrezne glasbene podlage? Brez skrbi – niste edini, saj celo znanost potrjuje, da glasba pozitivno vpliva na naše telesne zmogljivosti. Zato le odprite nabor skladb, ki vas bodrijo med tekom ali dvigovanjem uteži, in ga dopolnite s temi štirimi brezčasnimi komadi. 

Bruce Springsteen – Born to Run

Razlog je že v naslovu. Skladba, ki je mnogi označujejo za najboljšo pesem vseh časov, je prav narejena, da vas spravi v pogon. Ko na teku začutite utrujenost, si le zavrtite to rokersko himno – s 150 biti na minuto vam bo zagotovo dala nov zagon.

Eminem  - Lose Yourself

Pristen, iskren raperski napev z agresivnim besedilom, ki zelo neizprosno govori o premagovanju ovir v življenju. Kar pa je v bistvu rekreacija – premagovanje kopice ovir, od lastne šibke volje do časovnih neskladnosti vse tja do vremenskih razmer. Vedno je veliko razlogov, zakaj se ne bi rekreirali, Eminem pa v Lose Yourself zelo razločno pove, zakaj bi se morali – in obenem nakaže, zakaj si je tale komad zaslužil grammyja za najboljšo originalno pesem. 

Ste vedeli, da z glasbo tečete lažje – in dlje?

Študije so pokazale, da poslušanje glasbe med tekom zmanjšuje dojemanje utrujenosti, podaljša čas do izčrpanosti in izboljša vašo tekaško zmogljivost. Bolje rezultate so zabeležili celo na krajših, 400 metrskih tekih. 

U2 – Beautiful Day

Včasih vadba potrebuje malce bolj pozitivne melodije, nekaj spodbudnega in istočasno lahkotnega, kot opomin, da bo vse v redu in da je življenje lahko prav luštno. Vse te parametre izpolni zimzeleni pop rokerski hit Beautiful Day, ki se zdi kot odličen komad za jutranji tek ob sončnem vzhodu.

Rolling Stones – Start Me Up

Ritmični Start Me Up kar kliče po poskoku. Tempo, na katerega se lahko teče ali dviguje uteži, razbije le prepoznavni solo moment Keitha Richardsa, da je celotno glasbeno doživetje le še bolj pestro in razgibano. Pesem, za katero radi rečejo, da je zasvajajoča, bo hitro postala nepogrešljiv delček vašega vadbenega soundtracka.

Globalna glasbena storitev TIDAL prinaša več kot 90 milijonov pesmi vseh zvrsti domače in tuje glasbe ter več kot 450.000 najkakovostnejših video vsebin, vključno z glasbenimi videospoti, ekskluzivnimi prenosi koncertov in prireditvami brez oglasov. Za uporabnike Telemachovih fiksnih paketov EON Premium in mobilnih paketov NAJVEČ je TIDAL HiFi vključen v storitev. Aktivirajte TIDAL HiFi v svojem uporabniškem računu Telemach in uživajte v ritmih najboljše glasbe!