"Bivša je z lažnivo objavo na socialnem omrežju uničila moje življenje. Na žalost niti prijatelji ne verjamejo, da sem nedolžen" (osebna stiska)

"Bivša je z lažnivo objavo na socialnem omrežju uničila moje življenje. Na žalost niti prijatelji ne verjamejo, da sem nedolžen" (osebna stiska) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2023

Razhodi so lahko zelo boleči in čustveno naporni. Včasih traja kar nekaj časa, da se prebolijo, toda nekateri ljudje se z razhodom soočijo na povsem drugačen, nepričakovan način.

Ne morejo se sprijazniti z razhodom, zato se poslužijo maščevanja. S tem se je soočil tudi 45 letnik, ki je na spletnem portalu The Sun delil neprijetno izkušnjo s svojo bivšo punco, ki mu je z objavo na socialnem omrežju pošteno zagrenila življenje.

Neprijetno maščevanje

Zapisal je: »Vse je šlo narobe na dan, ko sem se razšel s svojim bivšim dekletom. Z njo sva hodila nekaj več kot leto dni, vendar sem sčasoma ugotovil, da ni prava zame. Ko sem sem ji povedal, da bi z njo rad prekinil razmerje, nisem pričakoval, da bo tako razburjena, da mi bo poskušala uničiti življenje.

Takoj ko sem ji povedal, da je konec, je vstala in mi rekla, da bom obžaloval svojo odločitev. Nič nisem razmišljal o tem, dokler se naslednji dan nisem zbudil in videl zgodbo, ki jo je o meni objavila na socialnem omrežju. Delila je fotografijo mene in moje 15-letne krščenke in zraven zapisala, da sem jaz odgovoren za njeno nosečnost. »To je nočna mora in težko se spopadam z zavedanjem, kaj si ljudje zdaj mislijo o meni. Kako je lahko storila kaj tako groznega?« 

Kljub temu, da je moški želel razjasniti, da je to laž, je bivša izbrisala njegove komentarje in ga blokirala. »Od takrat je bilo moje življenje pekel,« še obelodani zaskrbljeni moški, ki je na račun laži izgubil svoje prijatelje, ljudje pa ne verjamejo, da se je bivša zlagala. 

Svetovalka odgovarja:

»Zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo. Tvoje nekdanje dekle je bilo maščevalno in očitno je bolje, da si končal razmerje z njo. Poskusi se sedaj osredotočiti na ljudi, ki te resnično poznajo in verjamejo, da je ozadje zgodbe, ki jo je bivša partnerica delila, laž.

Tisti prijatelji, ki so te zapustili ali se te izogibajo, ker ti ne verjamejo, si ne zaslužijo tvojega prijateljstva ali časa. Ne namenjaj energije v ljudi, ki ti ne morejo dati podpore, saj potrebuješ uteho, da boš lahko prebolel to kar se je zgodilo in šel naprej.« 

Kaj bi mu svetovali vi?

Preverite tudi Aktivni podkast:

V epizodi Aktivni podkasta je v naši družbi dr. Ana Debevc Prašnikar, specialistka interne medicine, ki že vrsto let raziskuje načine, s katerim lahko podaljšamo mladostno delovanje našega telesa.

Prisluhnite mu tukaj: