Bizaren oglas za stanovanje na obali: med vikendi se morate izseliti, saj ga potrebuje lastnik (dodali smo še nekaj milo rečeno nenavadnih ponudb)

Bizaren oglas za stanovanje na obali: med vikendi se morate izseliti, saj ga potrebuje lastnik (dodali smo še nekaj milo rečeno nenavadnih ponudb) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 9. 2022

Kaj pravite na takšen oglas? Na žalost ni edini z nenavadnimi zahtevami. V zadnjem času se jih pojavlja kar precej. 

Zagotovo ste se v zadnjem času  tudi sami nasmejali ali pa načudili kakšnemu stanovanjskemu oglasu, ki ima nenavadne zahteve ali pa se oddaja kot garsonjera, čeprav izgleda bolj kot soba. No, tole se nam zdi precej bizarno ... Kaj pravite? Bi takšni oglasi sploh lahko bili objavljeni na portalu za oddajanje nepremičnin?

Pa preidimo kar na oglas. Začne se povsem običajno, nekdo oddaja 35 kvadratnih metrov veliko stanovanje, za katerega pravi, da je dvosobno, a to ocenite sami. Poleg stanovanja dobite še parkirno mesto, do Kopra pa imate le 10 minut. Na pogled izgleda prostor lepo urejen (podrsajte v desno) in do tu je vse vredu ...

... dokler ne pridete do drugega dela oglasa, v katerem ima lastnik nenavadno zahtevo: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

želi, da se vsak drugi vikend v mesecu stanovanje izprazni, pa tudi med prvomajskimi počitnicami, saj ga takrat hoče uporabljati zase.😳

Kot pravi, se mu ponudba zdi odlična za študenta, ki želi vsak drugi vikend obiskati svoje starše. Kaj bi naredili v takšni situaciji? 

V komentarjih so bila mnenja deljena: 

"Bo pa še mal oddajal turistom vmes, ta lepe vikende, če bo dež, pa lahko not ostane ..."

"Vsak drugi vikend in za praznike si brezdomec za 450€ na mesec."

"Garsonjera ampak DVOSOBNO. 😂"

"Odplačevali mi boste kredit za vikend na morju #vibes"

Nekateri pa so mnenja, da jim bi takšna ponudba ustrezala: 

"Meni se to sicer ne zdi sporno, če se oddaja samo ena soba, drugo pa uporablja lastnica, ko je tam. Kot da imaš cimra, ki ga nikoli ne vidis. Sam cena mora bit potem za oddajo sobe, ne pa tole ... 🙄"

Žal to ni edini takšen oglas

Pojavilo se jih je kar nekaj, v katerih lastniki zahtevajo neupravičeno visoko najemnino, ali pa so prostori razporejeni malce neobičajno. 

Tu se na primer takoj, ko vstanete iz postelje, lahko tudi oprhate. Hoja do kopalnice vam je prihranjena ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

"Tej tuši v nepričakovanih placih so se razbohotili kot neka invazivna vrsta po slovenskih stanovanjih," se glasi eden komentarjev pod objavo. 

Potem so tu tudi lepo urejena stanovanja (po sliki sodeč), kot je to enosobno, vendar je cena temu primerna, po mnenju lastnika. No, več kot neprimerna, bi rekli mi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

"A to je najem z odkupom 🙉🙃," se sprašuje nekdo v komentarjih in lahko se strinjamo. Če mesečno lahko prihranite toliko denarja, ni potrebe po najemu garsonjere, kajne?

Kaj pa pravite na to "priročno" stanovanje, kjer se vse lahko zloži in pospravi? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

"Če bi bila tudi wc školjka zložljiva, bi bila verjetno najemnina 500€," so zapisali ob objavi in verjetno, bi bilo res tako.