Brezgrešni užitki v vaših najljubših okusih

Brezgrešni užitki v vaših najljubših okusih (foto: ZOTT) ZOTT
2. 9. 2022 Promocijsko sporočilo

Zott je ponosni nacionalni sponzor 20. svetovnega prvenstva v odbojki, na katerem lahko navijamo za naše fante, ki kažejo vrhunsko igro in pripravljenost. Na Zottovi stojnici pred Areno smo lahko Zott PROTEIN linijo pudingov in jogurtov tudi dodobra preizkusili in nedvomno je res, da so zdravi obroki lahko nadvse okusni. Celo tako okusni, da bomo na njih pričeli gledati kot na sladico.

V 200-gramskem lončku pudinga ali jogurta je kar 20 gramov beljakovin. O omembi belkakovin seveda vsi pomislimo na mišice. Beljakovine so več kot le gradniki mišic, so sestavni del vsake naše celice v telesu. Beljakovine so gradniki naših imunskih celic, protiteles, hormonov, rastnih faktorjev, encimov, nevrotransmiterjev in signalnih molekul (npr. citokinov, preko katerih komunicirajo imunske celice) ter skrbijo za transport hranil po krvi. Potrebujemo jih torej tudi za zdrave vezi, imunski in živčni sistem, sklepe, kožo, delovanje hormonov, prav tako so gradniki naših kosti … Torej je zadosten vnos beljakovin še kako pomemben, sploh v mesecih, ko nam imunska odpornost prične padati.

Jogurti ali pudingi? Za vsakega nekaj.

Jogurti so v Zott PROTEIN zastopani kar s štirimi okusi. Za ljubitelje klasike imajo večno jagodo in borovnico. Za tiste, ki vas bolj očarajo okusi, ki malce presenečajo in združujejo med samo nove okuse pa sta tu breskev s pomarančo – ta bo v jesensko zimkem času pravi trend – in malina z granatnim jabolkom. 

ZOTT

Pudingi ne vsebujejo laktoze, glutena in dodanega sladkorja ter imajo zmanjšan delež maščob za manj kalorij. Torej kljub temu, da uživaš v čokoladnem pudingu, hkrati delaš nekaj dobrega zase, saj telesu nudiš zdrav in povsem uravnotežen obrok. Bogat okus in ravno dovolj sladek ter neskončno kremast – hitra malica po treningu, v službi, doma ali na izletu. Nešteto možnosti, da na zdrav način posladkaš svoj vsakdan ter vanj vneseš beljakovine, na katere sicer vse prepogosto pozabimo.

Primerjava pudinga, ki ga poznamo kot sladico in Zott PROTEIN

In zakaj so Zott PROTEIN pudingi dejansko uravnotežen obrok in ne le sladica? Če si ogledamo preprosto primerjavo makrohranil v klasičnem in proteinskem jogurtu, bo takoj vse jasno. Glavna sestavina je v obeh izdelkih mleko. Prednost proteinskega pudinga je vsekakor ta, da je narejen iz mleka brez laktoze, zato je primeren tudi za vse, ki vam mlečni sladkor povzroča težave.

Prva pomembna razlika med izdelkoma je vsebnost beljakovin. Klasični puding jih vsebije toliko, kot mleko, iz katerega ga pripravite. Proteinski puding pa ima, kot že ime pove, precej večjo vsebnost beljakovin. Z enim lončkom proteinskega pudinga zaužiješ kar 20 gramov beljakovin, torej se z njim že močno približaš tisti priporočeni količini, ki naj bi jo vseboval posamezen obrok.

ZOTT

Druga razlika, ki je ne gre zanemariti pa je vsebnost sladkorja. Pri klasičnem pudingu ugotoviš, da je ta mali lonček dejansko sladkorna bomba – na 100 g najdeš v povprečju kar 13 gramov sladkorjev, to pa sta skoraj dve veliki žlici. Potem pa je tu Zott proteinski puding z 4,2 gramoma. In ne, to ne pomeni, da puding vseeno ni odličen, kremast in polnega okusa. Poskrbeli so, da vas bo okus vsekakor zasvojil in bodo Zott PROTEIN izdelki postali nepogrešljiv sopotnik v vašem dnevu.

Torej, če potegnemo črto – Zott proteinski puding je zaradi dejstev, da je narejen brez dodanih sladkorjev in brez laktoze ter glutena vsekakor primeren za malice, sladico ali pa za popestritev obroka, klasični puding pa naj bo raje občasna sladica (seveda po uravnoteženem obroku).

Za kreativne sladokusce ali na hitro

Zott PROTEIN jogurti veliko več kot le to, saj jih lahko z malo domišljije uporabiš kot osnovo za zdrav zajtrk, nekoliko bolj energetsko bogat zajtrk. Dodate mu lahko sveže sezonsko sadje, oreščke, suho sadje ali granolo. Pudingi pa se lepo povežejo tudi s sladicami. Hitro lahko postanejo namaz na palačinkah ali celo nadev za torto. In tako vaše najljubše sladice takoj postanejo malce bolj zdrave in beljakovinsko bogate. Možnosti so neomejene in predvsem bolj zdrave.

Izdelke Zott PROTEIN najdeš na vseh policah večjih trgovskih centrov po Sloveniji – Mercator, Tuš, Interspar in Spar ter Jagros.