Kaj bi rekli, če bi za sladoled pri naših sosedih odšteli kar 450€? Ameriški turist je to izkusil na lastni koži

Kaj bi rekli, če bi za sladoled pri naših sosedih odšteli kar 450€? Ameriški turist je to izkusil na lastni koži (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2022

Res je, da se vse draži, a kaj se je zgodilo v sosednji Italiji, da je turist za sladoled na koncu odštel 450€?

Kaj se dogaja pri naših sosedih Italijanih? So cene njihovega okusnega sladoleda res tako dvignili, ali je šlo tu še za kaj drugega? No, preden se odpravite tja na izlet, morate vedeti ...

Preverite tudi: 

Ameriški turist si je po sprehajanju po ulicah veličastnega Rima privoščil sladoled. Nič nenavadnega, posebej kadar so temperature visoke, kajne? No, ni vseeno, KJE si sladoled privoščite. 

Kot veste, si v Rimu lahko ogledate mnoge precej stare in dragocene znamenitosti, ki mestu dajejo poseben pridih. In kaj je lepšega kot kepica sladoleda ob fontani dei Catecumen, je verjetno pomislil ameriški turist in sedel na rob fontane. 

K njemu so pristopili policisti in ga le prosili, da se umakne, saj krši pravila za ohranjanje “mestnega dekorja”, ki so ga v Rimu sprejeli leta 2017. Turist naj bi jih ignoriral, poročajo v časopisu La Repubblica, zato so policisti morali ukrepati: izdali so globo v višini 450 evrov, ker si je sladoled privoščil na napačnem kraju.

Fontana je sicer iz leta 1589, stoji pa na rimskem trgu v soseski Monti. Običajno boste okrog nje videli zaščitni trak, ki preprečuje posedanje ob fontani in na stopnicah, ki jo obkrožajo. 

Da ne boste končali kot ameriški turist, upoštevajte še nekaj drugih pravil: 
  • moški se nikar ne sprehajajte naokoli brez majice,
  • ne kopajte se v fontanah in
  • ne pripenjajte ljubezenskih ključavnic, ampak ljubezen raje izkažite drugače. 

Tako določa pravilo za ohranjanje “mestnega dekorja”, ki je namenjeno zaščiti zgodovinskih točk in znamenitosti.