Ne boste verjeli, katere jedi so gostje dobili na poroki Ane Roš

Ne boste verjeli, katere jedi so gostje dobili na poroki Ane Roš (foto: Instagram Ana Roš (posnetek zaslona)) Instagram Ana Roš (posnetek zaslona)
6. 1. 2023

Katere jedi so se znašle na poroki Ane Roš?

Ana Roš je nedvomno ena najbolj znanih kulinaričnih osebnosti pri nas. Njena restavracija Hiša Franko se ponaša s kar dvema Michellinovima zvezdicama, lani pa je Ana svojo ponudbo še razširila in v centru Ljubljane odprla pekarno, ki je že ob otvoritvi požela velik uspeh.

Kaže, da tudi zasebno življenje Ane cveti; konec decembra je namreč dahnila usodni da in se poročila z Urbanom Stojanom.

Hrana s slovenskim pridihom

Nobeno presenečenje ni, da je Ana na svoji poroki poskrbela za kulinarični spektakel. Po poročanju portala Odprta kuhinja je približno 400 povabljencev uživalo v pisani hrani, v Aninem slogu. 

Vse kombinacije okusov je določila Ana sama, poleg ekipe iz njene restavracije pa so kuhali tudi v Hiši Fink, restavraciji Bujol, Nonbiri sušiju in drugih. Na voljo so bile raznovrstne jedi, ki pa so, značilno za specialitete Ane Roš, imele obvezen slovenski pridih.

Postaje z različno hrano

Morda vas bo presenetil podatek, da na poroki ni bilo "fine dininga", temveč je prevladovala ulična hrana. Bila je postrežena na nekakšnih postajah, na katerih so si gostje lahko vzeli tisto, kar so želeli.

Poroka je imela več postaj, med drugim so bili na voljo:

  • Tacosi, pripravljeni iz slovenskih sestavin s svežimi dodatki;
  • Slovenski pršut, salame in siri;
  • Suši in ramen v Aninem stilu.


Na voljo so bile tudi testenine s paradižnikovo omako in rikoto. Ravno ta omaka je pomemben del zgodovine Ane Roš - njen oče jo s svojim bratom vsako leto vkuhava iz omamno dobrih istrskih paradižnikov.

Burek, sarme in potica

Na poroki so razdelili tudi 210 sarm, ki so jih pripravili v ljubljanski gostilni Čad. Gostje so se, na željo ženina, sladkali tudi s potico iz gostilne Ančka. Konec poroke pa je naznanjal Burek Olimpija; na poroki so pripravili 24 burekov, pol sirnih in pol mesnih, narezanih na osminke.

Bi bili veseli takšne hrane na poroki?