Osebna izpoved: "Bivši me je tožil, ker sem po razhodu obdržala psa!"

16. 5. 2023
Deli
Osebna izpoved: "Bivši me je tožil, ker sem po razhodu obdržala psa!" (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekateri razhodi se zgodijo sporazumno in bivša partnerja včasih celo ostaneta prijatelja, včasih pa prihaja do številnih zapletov...

Na zelo neprijeten zaplet je po razhodu naletela tudi Američanka Erin Confortini, ki se je z bivšim partnerjem podala v bitko za skrbništvo nad njuno psičko Bello.

Na svojem TikTok profilu je delila celotno zgodbo.

Z bivšim partnerjem sta skupaj živela malo več kot leto dni. Skupaj sta imela zlato prinašalko Bello.

Dva tedna pred razhodom sta se partnerja nenehno prepirala in oba sta vedela, da to ne pelje nikamor. Nekega dne ji je fant napisal sporočilo, da se morata pogovoriti. Erin je točno vedela, kaj sledi, njena prva misel pa je bila, kaj bosta naredila z Bello. "To je pravzaprav vse, kar me je zanimalo," pojasnjuje.

Erin je že v sporočilih spraševala partnerja, kaj bo z Bello, ta pa ji je rekel, da se bosta dogovorila, ko se vidita. "Njegov načrt je bil obdržati psa, a mi je to prikrival, saj se je bal, da bi odšla in vzela Bello s seboj preden se vrne domov."

Ko je prišel domov, ji je razkril, da bo Bella ostala pri njemu. "Najbrž je vedel, da je to edini način, kako me lahko prizadene."

Erin je Bello želela vzeti s seboj, a je partner ni spustil iz hiše. Posredovala je celo policija, ki je dekletu dovolila, da odide iz hiše skupaj s psičko, obenem pa so policisti par opozorili, da se morata sama dogovoriti, kaj bo z nadaljnim lastnišvom.

V zgodbi Erin zatrjuje, da je za psičko v celoti skrbela ona. "Ker delam od doma, sem z Bello jaz preživela večino časa. Jaz sem jo hranila, jo kopala in jo vozila na sprehode." Kljub temu pa je bila pripravljena najti skupni jezik in se s partnerjem dogovoriti za skupno skrbništvo.

Erin je stopila v stik z odvetnikom, ki ji je pomagal sestaviti dogovor o deljenem skrbništvu. A bivši partner se s predlogom ni strinjal. Mesec kasneje pa je sledilo presenečenje: Erin je prejela dokumente, v katerih je ugotovila, da jo bivši partner toži.

"Kljub temu, da sva si ob nakupu psa strošek razdelila in da sem skozi celotno lastništvo bila jaz tista, ki je pokrivala veterinarske stroške, je moj bivši od mene zahteval 5.000 $ odškodnine, ker sem ob razhodu vzela psa."

Nazadnje se je Erin le odločila, da mu bo plačala in si tako zagotovila mir. "To je cena, ki sem jo pripravljena plačati za Bello," je pojasnila.

Ob tem dekle svojim sledilcem svetuje, naj nikoli ne jemljejo psa s toksičnim partnerjem in da naj se že vnaprej pisno dogovorijo, kaj se bo s psom v primeru razhoda zgodilo.

Vir: yourtango.com