Slovenec sprašuje: "Zakaj ženske ne želite živeti s svojo taščo?"

Slovenec sprašuje: "Zakaj ženske ne želite živeti s svojo taščo?" (foto: Profimedia) Profimedia
29. 9. 2022

Na enem od forumov je vprašal, zakaj si ženske ne želijo živeti s taščo...

Že vrsto let so tašče v družbi prikazane kot nadležne, stroge in obsojajoče. Če te lastnosti tudi v resnici veljajo, potem ni nobeno presenečenje, zakaj si toliko posameznikov ne želi živeti v isti hiši, kakor tašča.

Slovenec pa opaža, da imajo ženske s taščami veliko večji problem, sam pa v resnici v skupnem življenju ne vidi nobenih težav.

Takole je napisal na enem od slovenskih forumov:

"Kaj so vaši razlogi, da ne morete živeti skupaj s starši partnerja? Kaj je tu tako narobe? Da bi si življenje uredile v že stoječi hiši, kjer so manjši stroški, je kosilo na mizi ob uri, obleke oprane in zlikane? Zakaj je za ženske to, da se priselite k partnerjevim staršem tako večji problem, kot za nas moške?"

Opisal je tudi svojo izkušnjo, s katero jasno pove, da svoje partnerke ne razume.

"Meni je moja rekla, da si ne želi živeti v hiši, kjer živi moja mama, češ da si želi svoje stanovanje, svojo kuhinjo in prostor, kjer bi sama prala perilo. Meni pa ne gre v glavo, zakaj se ne more sprostiti, ker za njo res naredi vse.

Obleke ima oprane, zložene in slikane. Kosilo je kuhano. Pokaže ji vse, kar se bi lahko od nje naučila, navsezadnje je mnogo starejša od nje in bolj izkušena, ampak se mi zdi da njeno pomoč vedno vztrajno zavrača in ne vem zakaj, ko ima pred seboj polno zakladnico brezplačnih nasvetov."

Možakar je prepričan, da njegova mama želi samo pomagati, partnerka pa te pomoči na noben način ne želi sprejeti.

"Celo tako skrbna je, da skrbi za to, kdaj imava zobozdravnika, celo naročiti naju ne bi bil problem k zdravniku, ampak moja ne dovoli, popolnoma popeni glede teh zadev. In da ne pozabim na to, da naju res vedno spomni na vse, kaj morava vzeti s seboj, ko kam odhajava. Marsikdaj bi pozabila vzeti dežnik s seboj, če naju ne bi opozorila. Če bi ji bilo vseeno za naju, tega zagotovo ne bi delala."

Slovenec v življenju s starši ne vidi prav nič spornega. Zdi se mu, da bi na ta način lahko prihranila veliko denarja, pa tudi časa za gospodinjska opravila.

"Resnično, zakaj ne morete sprejeti te pomoči in živeti skupaj s partnerjem in njegovimi starši? Prednosti so ogromne. Finančne kot prvo. Lahko veliko bolj uživava, kot bi uživala kje na svojem. Tako imava več časa, ki ga ne zapravljava za kuhanje in pranje oblek. Meni resnično ne bi bil problem živeti z njenimi, ampak trenutno je situacija takšna, da imava tukaj že prostor, kjer bi lahko bila.. zakaj bi se potem selila k njim?"

Kaj menite vi? Se strinjate z njegovim mnenjem ali tudi sami ne bi želeli živeti s taščo?