Stara je 25, ima 22 otrok, a to še ni konec. Z možem načrtujeta … Čakajte, koliko otrok!? (osebna zgodba)

Stara je 25, ima 22 otrok, a to še ni konec. Z možem načrtujeta … Čakajte, koliko otrok!? (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2022

Takšno je življenje 25-letne Kristine Ozturk, ki trdi, da ni bila še nikoli srečnejša.

Kristina Ozturk živi v Batumiju v Gruziji. Svojega prvega otroka, hčerko Victorio, je rodila pri rosnih 17 letih. Takrat je bila mati samohranilka.

Življenje se ji je povsem spremenilo, ko je na počitnicah spoznala zdajšnjega moža Galipa. Kot je pred časom povedala za spletni portal Bright Side, se je v njo zaljubil na prvi pogled in jo vprašal, če bi se poročila z njim in mu rodila veliko otrok.

Očitno je, da se je Kristina strinjala ...

Profimedia

No, Kristina otrok ni rodila sama, otroke so jima rodile nadomestne matere (razlog za to razkrivamo na koncu članka, kjer izveste tudi, koliko otrok sta v resnici načrtovala!), in sicer med leti 2020 in 2021, zanje pa naj bi par porabil več kot 168.000 evrov. Vse nadomestne matere so bile seveda skrbno izbrane.

»Lahko vam povem eno stvar – moji dnevi niso nikoli dolgočasni. Vsak dan je drugačen, od načrtovanja urnikov osebja do nakupovanja za mojo družino,« je za publikacijo Fabulous povedala Kristina. 

Pri vzgoji otrok ji sicer pomagajo varuške in osebne asistentke. Te imajo 4-dnevni delovnik in vse živijo v vili družine Ozturk. Spalnice imajo v bližini otrok, prav tako imajo lastno kuhinjo.

Par vsako leto za varuške porabi več kot 90.000 evrov. Ter za nujne stvari za dojenčke več kot 4.500 evrov na teden, kar med drugim vključuje 20 velikih vreč plenic in 52 paketov mlečne formule. 

Kako je videti delo varušk 

Profimedia

Delo varušk sicer poteka strogo po navodilih Kristine. Od tega, katero knjigo lahko berejo otrokom, v kakšnem zaporedju in kako dolgo, kako ravnati z otrokom, ki joka do priprave obrokov v gramih. Vse jedi morajo biti pripravljene doma, že pripravljena in konzervirana živila so prepovedana. 

Od varušk prav tako zahteva, da fotografirajo umazano plenico vsakega dojenčka, da bi preverila, barvo in konsistenco. 

Prav tako ima vsak otrok svoj dnevnik, v katerem so zapisane vse podrobnosti njegovega življenja – kaj smo jedli, koliko smo jedli, kako sem spal, kako hodil, koliko jih je šlo na stranišče, koliko jih je jokalo, kakšne telesne spremembe so se zgodile, še razloži Kristina.

Kako družina preživlja prosti čas

Na svojem Instagramu je Kristina tudi razložila, kako kot družina preživljajo čas. Čeprav čez teden otroci jedo ločeno od staršev, predvsem zaradi delovnega urnika, se trudijo, da bi bilo čim več obrokov skupnih.

Skupaj pogosto hodijo na sprehode, se igrajo in gledajo filme. »Z vsakim otrokom imam posebno vez,« je še povedala Kristina. In želi si, da bi lahko vsak starš preživel ves čas s svojimi otroki, saj je to nepomembnejša stvar v življenju. 

Koliko otrok načrtuje par?

Profimedia

Načrtovala naj bi jih 105, vsekakor pa sta se oba strinjala, da čim več. 

Par je sicer sprva načrtoval enega otroka na leto, a hitro ugotovil, da zaradi njene reproduktivne sposobnosti ne bosta mogla uresničiti svojih sanj. Zato sta se odločila za nadomestne matere. Vendar pa možnost, da bi Kristina rodila sama, ni zločena, še poroča dailymail.co.uk.

Preverite še:
"Trenutno se dobivam z 2 moškima, moj mož ima punco. Tako poteka najin običajen teden." (zgodba 27-letnice, ki ima odprto razmerje)