Stavimo, da tega, čemu služi 3. predalček v vašem pralnem stroju še niste vedeli

Pralni stroj (foto: Profimedia) Profimedia
16. 1. 2023

Predstavljajte si, da morate ročno prati in ožemati zimsko jakno ali dolge kavbojke. Na srečo zdaj to namesto nas počne pralni stroj. Vse, kar moramo narediti, je, da oblačila damo v boben, nastavimo ustrezen program in dodamo pralno sredstvo. In tukaj lahko nastane problem.

Večina pralnih strojev ima tri predalčke. To ni veliko glede na število programov, ki jih ima naprava na voljo. In vendar se izkaže, da mnogi nimajo pojma, čemu so ti trije predalčki namenjeni. 

Seveda je zelo pomembno, kaj damo v katerega od teh predalčkov.

pralni stroj Profimedia

pralni stroj

Večina nas uporablja pralni prašek ali tekoči detergent in mehčalec, da so oblačila mehka in prijetno dišeča. Zakaj so torej v pralnem stroju trije predalčki, če uporabljamo le mehčalec in pralni prašek? Ste se kdaj vprašali, čemu je namenjen tretji predalček?

Ta predalček je namenjen predpranju. 

Težava nastane, če v ta predalček nalijete tekoči detergent ali natresete pralni prašek. Posledica takšne napake so slabo oprana ter trda, groba oblačila. Ne le, da bi jih bilo neprijetno nositi, ampak bi lahko povzročili tudi težave s kožo, izpuščaje in srbenje.
Če pa bi mehčalec vlili v predalček za prašek, ne bi dosegli  želenega učinka, ker bi se mehčalec popolnoma izpral iz blaga.

Kot vidite, so predalčki pri pralnem stroju pomembni. 

Tudi na to vprašanje boste našli odgovor v navodilih za uporabo vašega pralnega stroja.

Verjamemo, da marsikdo navodil za uporabo pralnega stroja sploh ne prebere, če pa že, se ne spomni več, kaj je prebral.

Kakorkoli, upamo, da vam vsaj to vprašanje glede predalčkov ne bo več delalo preglavic in predvsem, da bodo vaša oblačila še naprej brezhibno čista.