Tim Nuč (Exatlon) o svojem porazu v finalu: "Izbral sem napačne mete, bil sem izčrpan"

Tim Nuč (Exatlon) o svojem porazu v finalu: "Izbral sem napačne mete, bil sem izčrpan" (foto: Planet TV) Planet TV
1. 12. 2022

Po porazu v finalnem dvoboju je pojasnil, kaj se je pravzaprav dogajalo...

Tim Nuč se je že od samega začetka izkazal kot eden od favoritov letošnjega Exatlona. Nobeno presenečenje ni, da je pristal v finalnem dvoboju; v četrt finalu je premagal dobrega prijatelja Tea Čeha, v polfinalu pa je slavil zmago proti Burji.

V finalu pa se je Timu zalomilo in zmaga je šla v roke sotekmovalcu rdeče ekipe, Marku Špilerju. Po koncu oddaje je Tim v intervjuju z Igorjem Mikićem pojasnil, kaj se je pravzaprav dogajalo v samem finalu.

Neustrezna izbira metov

V finalnem dvoboju je vsak od tekmovalcev izbral en poligon in ene končne mete. Marko je zmagal na obeh poligonih, Tim pa je ob tem priznal, da je njegova izbira metov bila neustrezna.

"Ko sem vse skupaj malo 'preštudiral' naslednji dan, sem videl, da sem na svojem poligonu izbral napačne mete. A zdaj je, kar je," je povedal Tim.

Je Tim bil izčrpan še od četrt finala s Teom?

Eden najbolj napetih dvobojev letošnje sezone je zagotovo bil izločitveni dvoboj v četrt finalu, v katerem sta se za obstoj borila Tim in Teo. Kljub zmagi je Tim priznal, da ga je borba popolnoma izčrpala.

"Tekma proti Teu me je izmučila in še naslednji dan nisem bil čisto 'ta pravi'. Zdi se mi, da sem tam porabil vse svoje zaloge energije in mentalne pripravljenosti. Tista tekma je bila res naporna; dolga, s tesnim izidom, na koncu pa sem domov poslal svojega najboljšega prijatelja. Je bila prava misija, da sem se potem 'sestavil' nazaj," priznava Tim.

Ob tem ni točno pojasnil, ali je tudi v finalnem dvoboju še vedno občutil to izčrpanost, vsekakor pa je povsem razumljivo, da mu je takšen spektakel vzel veliko energije.

Kljub temu, da mu je zmaga ušla za las, pa Tim pravi, da je Exatlon ena najlepših in najbolj nepozabnih izkušenj. Še posebej mu bodo v spominu ostala tekma proti Mehiki ter 'pena party', ki so si ga v vili pripravili člani ekipe Triglav.