To je legendarni astrolog Nostradamus napovedal za obdobje po kraljičini smrti. Nas mora skrbeti?

To je legendarni astrolog Nostradamus napovedal za obdobje po kraljičini smrti. Nas mora skrbeti? (foto: profimedia) profimedia
13. 9. 2022

Francoski astrolog Nostradamus naj bi že napovedal dogodke, kot so napad na dvojčka 11. septembra, vojno v Iraku in finančno krizo leta 2008. Kaj naj bi se po njegovih besedah zgodilo po kraljičini smrti? 

Izvirno ime astrologa je Michel Nostradame, rodil pa se je 14. 12. 1503 v Franciji v visoko izobraženi družini. Delal je kot kemik in razvil produkte, s katerimi naj bi se borili proti pandemiji črne smrti (domnevno pljučna kuga), ki je vzela njegovo ženo in otroke. Ukvarjal se je tudi z astrologijo in napisal zbirko prerokb z naslovom Les Prophéties. Tam naj bi napovedal tudi nekaj šokantnih dogodkov, ki sledijo kraljičini smrti. 

Nostradamusove prerokbe so vedno ohlapne, a nekateri trdijo, da jasno prikazujejo pomembne dogodke, ki so se že in se še bodo zgodili. Kot prvo, naj bi pravilno napovedal, da bo kraljica Elizabeta II. umrla v letu 2022. 

profimedia
Potem pa sledi še nekaj prerokb za obdobje po njeni smrti: 
  • "Otroci kraljice bodo, ko odrastejo, spremenili kraljestvo," kar naj bi pomenilo, da po smrti kraljice sledijo velike spremembe, kraljestvo pa ne bo več rastlo. Iz tega nekateri sklepajo, da to pomeni konec za britansko monarhijo in nastanek britanske republike. 

  • Kraljičina smrt naj bi bila povod za boj za oblast, kakršnega še ni bilo. 

  • Novi kralj naj bi bil kralj otokov. To naj bi pomenilo, da kralj Karel III. ne bo kraljeval regijam, ki jim je kraljevala njegova mati: Kanadi, Avstraliji, Novi Zelandiji ...

  • Napovedal naj bi tudi prihajajočo ekonomsko krizo: "Cena medu bo višja od voska sveče, visoka bo tudi cena pšenice." 

  • Po njegovih prerokbah naj bi se letos zgodila nova svetovna vojna, kar povezujejo z Rusko invazijo na Ukrajino.