Perutničke po jamajško (postreženo s slastno melono)
1. 7. 2019
Vir: liza.aktivni.si
Perutničke, ananas in melona? Fantastična kombinacija. Preverjeno.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 1 mlado čebulo
- 1 zelen čili
- 2 rezini svežega ananasa
- 3 žlice medu
- 1 žlico sojine omake
- 2 žlici ruma
- ščepec mletega pimenta
- ščepec mletega cimeta
- ščepec mletega črnega popra
- 2 kg perutničk
- 1 melono
Priprava:
Olupljeni šalotki, česen, zelene dele mlade čebule, očiščen čili in koščke ananasa dajte v mešalnik. Dodajte med, sojino omako, rum in začimbe ter vse skupaj gladko ukašite.
Očistite perutničke in jih razdelite na dva dela. Oplaknite jih pod vodo, otrite in stresite v skledo. Prelijte z marinado in dobro premešajte. Perutničke nato za 1 uro postavite v hladilnik.
Marinirane perutničke položite na srednje vroč žar in jih pecite približno 15 minut. Med peko jih nekajkrat obrnite.
Meso postrezite z ohlajeno melono. Rezine melone lahko prej tudi popečete na žaru.