Alenka Košir: Končno morje in ...

9. 8. 2018
Deli
Alenka Košir: Končno morje in ... (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Končno dopust. Priznam, da sem letošnjega težko čakala. Malo manj sem se veselila pakiranja in celotnih priprav za 8-člansko družino.

Vsako leto gre z nami tudi moja nečakinja, ki je letos privlekla dva kovčka. Enega za oblačila in enega za kozmetiko. No, tudi moje punce niso nič boljše in bi za 14 dni vzele s sabo tri četrt svoje omare.

Ni mi jasno, kako je mojima uspelo, da sta brez neke večje nervoze spakirala za 6-člansko družino. Imeli smo belo 101-ko. Zadaj smo sedeli/ležali štirje otroci. Pod nogami ni bilo praznega prostora, ker so ga zapolnile vrečke s stvarmi.

S 101-ko smo vlekli prikolico, predšotor, dva šotora igluja, gumjasti čoln, motor, kolesa in vse ostalo. Eno leto se spomnim, da je naša muca Capi skotila 6 mladičev, za katere nismo imeli 'varstva' in smo jih vzeli s sabo, v kamp … hehehehe.

Skratka, dopust se je začel.

Vreme nam je naklonjeno, morje je čisto in osvežujoče, spimo dlje kot običajno in tudi jemo več kot običajno. Na krožnikih se znajde veliko sezonske zelenjave in tudi več morske hrane.

Danes sem "ujela" tuno Mexicano od Delamarisa, ki je rahlo začinjena s pekočim čilijem in ravno prav strastna za vroče poletne dni.

Tuna Mexicana je bogata z beljakovinami, je brez konzervansov in ostalih aditivov ter brez glutena.

Želim vam brezskrbne počitnice … ♥

Alenka Košir

Foto: Osebni arhiv

Ste za izziv?

Preizkusite se v 7-dnevnem izzivu: 7 slastnih in enostavnih receptov z ribami, ki jih preizkusimo ta teden (video)

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?