12 lepotnih trikov, ki Francozinje delajo tako naravno lepe in šarmantne

12 lepotnih trikov, ki Francozinje delajo tako naravno lepe in šarmantne (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Seveda imajo ženske v vsaki državi kup trikov, kako ostati čim dlje lepe in mlade. 

A Francozinje imajo naravni šarm, da so vedno videti mladostne, tudi ko že krepko prekoračijo 40 let. Odkrivamo vam nekaj skrivnosti.

12 Ne pretiravajo s senčenjem obraza

Francozinje imajo naravne linije obraza, zato si ne rišejo senc na obraz, saj je to videti zelo nenaravno. Rade uporabijo malo bronzerja na ličkih, da so videti sveže in sijoče.

11 Nepopolnost jih ne moti

Če dobro pogledate Francozinje in njihov stil, boste videli, da imajo vse rade malo neurejenosti. Lasje so vedno sproščeni, podobno nakit, brezbrižno zavezan šal ali kakšen lakoten suknjič. Tako dajejo videz naravnosti in svobode in prav zaradi tega so videti lepe – ker se ne trudijo preveč.

10 Rade imajo rdeče ustnice

Svoj videz lahko vedno razsvetlite z uporabo rdeče šminke. Parižanke so prepričane, da ni pomembno, kakšen imaš stil, ali nosiš preprosto belo majico in džins ali pa lepo obleko, rdeča šminka je vedno pravi odgovor.

9 Nimajo francoske manikire

Ugotovili smo že, da imajo Francozinje rade sproščenost, zato pri njih nikoli ne boste opazili popolne manikire. Francozinje zagotovo nimajo francoske manikire, saj se jim zdi neumno za nohte zapraviti veliko časa in denarja. Parižanke so prepričane, da so že rojene lepe, zato imajo najraje naravne, kratke nohte s prozornim lakom ali pa kar brez njega.

8 Skrivnosti pri oblikovanju pričesk

Francozinje imajo rade lepe, nepoškodovane lase, zato jih redko sušijo s sušilniki in jih praktično nikoli ne likajo. Po navadi sicer uporabljajo drage preparate in vsaka ima svojo najljubšo masko ali olje za lase ter dobro krtačo iz naravnih materialov. Običajno si dame umijejo lase, jih naravno posušijo in si šele naslednje jutro oblikujejo pričesko.

7 Njihova toaletna torbica ni polna ličil

V povprečju imajo Parižanke in tudi Francozinje dve šminki, ena je naravne barve in ena je rdeča. Uporabljajo lahek puder, saj raje prisegajo na zdravo, sijočo kožo. Oči namažejo zvečer, čez dan pa prisegajo le maskaro na trepalnicah. A tudi večerni make up mora biti sproščen in malce nepopoln. Torej toaletna torbica povprečne Francozinje vsebuje šest izdelkov: dobro osnovo, lahek puder s sijajem, maskaro, črtalo za oči in dve šminki. Poskusite – ničesar ne boste pogrešale.

6 Dajo veliko denarja za dobro pričesko

Ženske v Franciji so prepričane o dveh stvareh – lahko imaš obleke za 10 evrov in nobeden ne bo vedel, da so poceni, a slaba, poceni pričeska lahko uniči še tako popoln videz. Zato so vse Francozinje pripravljene plačati celo premoženje za dobro frizuro in po navadi hodijo k isti frizerki vse življenje. In seveda, če je ženska dobro postrižena, ima malo dela s pričesko, tako da vsak dan ne izgublja časa s sušenjem in česanjem.

5 Imajo preprosto lepotno rutino

Prav vse Francozinje, ki dajo kaj nase, imajo brez dvoma zelo dober tonik za čiščenje obraza, zaščito pred soncem in vlažilno kremo. Na seznam pogosto dodajo še olje za telo in lase ter kakšno dobro masko za pomladitev. Manj je več, je moto večine Francozinj, ki pa se nikoli ne branijo para kakovostnih čevljev (enostavno ne prenesejo cenene obutve).

4 Verjamejo v naravne obrvi

Nikoli ne boste srečali Francozinje z nenaravno pobarvanimi ali populjenimi obrvmi. Namesto da bi se ukvarjale z obrvmi, raje zdravo jedo, veliko hodijo in skrbijo za vitko linijo.

3 Ne hujšajo

Ne vem, ali obstaja Francozinja na dieti, saj ne želijo škoditi svoji lepi koži in zdravju. Skrivnost njihove vitkosti je sila preprosta – jedo vse, kar želijo, a malo in redno. Ko so site, enostavno nehajo jesti. Poskušajo pa se izogibati sladkorju, ki škodi njihovi koži, a se ne bojijo maščob na svojih krožnikih.

2 Verjamejo v moč hladne prhe

Po topli kopeli si obvezno privoščijo hladno prho, saj to stimulira cirkulacijo in pomaga koži obdržati čvrstost.

1 Sprejmejo se take, kot so – popolne z napakami

Francozinje se zelo redko odločijo za lepotne operacije. Celo igralke, manekenke in blogerke v Parizu redko posegajo po botoksu in filerjih. Francozinje se pač sprejmemo takšne, kot so, z vsemi napakami vred, to jih dela edinstvene in žive. Zato znajo Francozinje vedno poudariti svoje prednosti in posebnosti.

Fotografije: Shutterstock