14 dni do lepše kože

14 dni do lepše kože (foto: profimedia) profimedia
3. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Izzivamo vas, da 14 dni poskušate vsak dan upoštevati naše nasvete, in opazili boste pozitivne spremembe na koži.

Vlaženje

Dnevno uporabljajte kremo z vlažilnimi učinki. Ni treba, da kupite drago, lahko stane samo nekaj evrov, pomembno je le, da je koža dnevno navlažena in nahranjena.

Naj bo vaša koža čista

Preventiva je boljša kot kurativa, zato priporočamo, da obraz čistite vsak dan. To pomeni, da morate pred spanjem obvezno odstraniti ličila, če se ne ličite, pa kljub temu očistite obraz. Preden greste spat in zjutraj, ko se zbudite, kožo obvezno očistite s čistilnim mlekom in tonikom za obraz.

Ne stiskajte mozoljev!

Če se vam naredi mozolj, ga nikar ne stisnite, saj se lahko zgodi, da boste z rokami razširili okužbo in namesto enega mozolja boste imeli dva ali več. Stiskanje lahko povzroči trajne brazgotine in razširja okužbo, saj se zaradi pritiska vsebina mozolja razširi na tkivo okoli mozolja in folikla.

Naraven videz

Nikar na obraz ne nanesite tone ličil. Preveč ličil vas ne bo naredilo lepe. Če ne morete zapustiti hiše brez močnega make upa, poskusite zmešati dnevno kremo s tekočim pudrom in zmes nanesite na obraz kot kremo. Podlaga bo lažja in videti bolj naravna. Lahko pa popolnoma preskočite tekočo podlago in uporabite samo malce korektorja ali bronzerja za zdrav videz.

Naspite se

Zvezdniki so prepričani, da je za lepo kožo treba zgodaj v posteljo. Zato 14 dni poskusite zaspati prej kot sicer in opazili boste razliko. Če ne morete v posteljo eno uro prej, poskusite vsaj pol ure prej. Koža bo spočita, videti sijoča in zato bolj zdrava.

Zamenjajte rdeče meso za piščanca

Zamenjajte steake in burgerje, ki proizvajajo proste radikale, za piščanca ali ribe, ki vsebujejo hranilne esencialne maščobne kisline.

Jejte hrano z antioksidanti

Kaj jeste, se pozna na vaši koži, zato v prehrano vključite antioksidante, kot so brokoli, špinača, paprike, siri, borovnice, maline, grozdje in jagode.

Zdravilne kreme

Če se vam naredi mozolj, uporabite zdravilne kreme, ki jih lahko kupite v vseh drogerijah ali lekarnah, kjer vam svetujejo, katera je najprimernejša za vaš tip kože.

Jejte jogurt za zajtrk

Poskusite vsak dan za zajtrk jesti navadni jogurt. Če ste navajene, da zjutraj jeste kruh, potem spijte skodelico jogurta za popoldansko malico. Jogurt je zelo dober za kožo, saj vsebuje bakterijo, ki uravnana vaš pH in naredi kožo sijočo.

Izognite se jutranji kavi

Kofein ni dober za vašo kožo, zato zamenjajte jutranjo kavo z zelenim čajem ali toplo vodo z medom in limono. Prosti radikali (to so slabe molekule, ki starajo vašo kožo, saj napadajo kolagen in elastin) se proizvajajo tudi zaradi kofeina. Zeleni čaj vsebuje polifenol, ki uničuje proste radikale.

Piling

Dvakrat na teden uporabite piling, kar bo pomagalo, da se kožni folikli ne bodo zamašili. Uporabite takšnega, ki vsebuje hidroksikisline in nekaj salicilnih kislin, ki odmašujejo kožo. Poskusite z oljnim pilingom.

V torbici imejte vazelin

Oborožite se z dobrim vazelinom, ki bo poskrbel, da bodo vaše ustnice vlažne in mehke.

Uporabljajte prijazne gele za prhanje

Seveda ni treba poudarjati, da se moramo prhati vsak dan, a če imate občutljivo kožo, morate biti še posebej pozorni, kakšen gel uporabljate. Priporočamo vam uporabo naravnih, ki ne vsebujejo veliko alergenih kemičnih sestavin, a imajo vseeno hranilne vrednosti.