5 nasvetov za večjo učinkovitost na delu

5 nasvetov za večjo učinkovitost na delu (foto: Shutterstock) Shutterstock
14. 12. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Zaradi slabih delovnih navad in motečih faktorjev marsikdo dela dlje, kot je treba. Včasih so za večjo učinkovitost dovolj le majhne spremembe, ki pa zelo pomagajo pri storilnosti in hitrejšem opravljanju zadolžitev. Zbrali smo pet preprostih nasvetov, s katerimi lahko v službi naredite več v enakem ali pa celo krajšem času.

1. Pospravite delovno površino.

S pisalne mize odstranite vse moteče elemente, ki vas odvračajo od dela. Stvari, ki jih potrebujete za delo, organizirajte tako, kot vam kar najbolj ustreza. Tako boste hitreje našli tisto, kar iščete. Posledično dragocenega časa ne boste zapravljali z iskanjem med kupi papirjev, ki se s časom nalagajo na delovni površini.

2. Privoščite si odmor.

Možgani med delom potrebujejo krajše odmore, zato vsake toliko časa vstanite od mize, se malo pretegnite ali pa stopite do sodelavcev na kratek klepet. Veliko boste naredili že s tem, če samo vstanete od mize, se pretegnete in naredite kakšen počep. Ko boste ponovno sedli in se lotili dela, bodo možgani prevetreni in zagotovo boste naslednjo nalogo, ki se je boste lotili, opravili bolje in hitreje.

3. Ne opravljajte več nalog hkrati.

'Multitasking' je dandanes nekaj, s čimer se radi pohvalimo, ameriški psihologi pa so ugotovili, da hkratno opravljanje različnih nalog zmanjšuje produktivnost. Navadite se, da eno zadolžitev opravite do konca, šele nato pa se lotite naslednje. Če boste popolnoma osredotočeni na eno nalogo, jo boste opravili hitreje.

4. Pijte zadosti tekočine.

Če boste dehidrirani, boste imeli manj energije in volje, posledično boste tudi manj produktivni. Zato čez dan spijte dovolj tekočine. Priporočamo vodo z dodatkom magnezija – na primer magnesio ali donat Mg.

5. Izogibajte se nezdravim malicam.

Hitra hrana je pogosto mastna in težka. Telo zato potrebuje veliko energije, da jo prebavi, prav to energijo pa bi lahko porabili za produktivno opravljanje delovnih nalog. Za malico si zato privoščite lahek obrok, po katerem ne boste utrujeni in brez energije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri