6 zanimivih dejstev o milu, ki jih zagotovo niste poznali

19. 12. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Danes samoumevno in večini dostopno milo ima za sabo dolgo in zanimivo zgodovino.

Že stoletja vemo, da sta skrb za telo in osebna higiena osnovna pogoja za zdravje in dobro počutje. K temu pomembno prispeva najpreprostejše in najuporabnejše kozmetično sredstvo. A danes samoumevno in večini dostopno milo ima za sabo dolgo in zanimivo zgodovino.

  1. Že pred 5.000 leti so Sumerci kuhali pepel in rastlinske maščobe ter iz mešanice dobili kašo, ki so jo uporabljali za zdravljenje ran.
  2. Milo kot pripomoček za umivanje telesa so začeli uporabljati stari Feničani in Rimljani.
  3. V evropskem srednjem veku mila niso množično uporabljali in to je pomembno vplivalo na širjenje okužb in smrtonosnih bolezni.
  4. V 17. stoletju je francoski kralj Ludvik XIV. v palačo Versailles poklical najboljše proizvajalce mila in tako pripomogel k razvoju.
  5. V drugi polovici 19. stoletja izumijo tudi prvo tekoče milo, ki zaradi praktične uporabe postaja čedalje bolj priljubljeno za uporabo.
  6. V 20. stoletju je proizvodnja mila in sorodnih negovalnih kozmetičnih sredstev zacvetela in postala mnogo več kot industrija izdelovanja sredstva za vzdrževanje osnovnih higienskih standardov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri