7 odličnih načinov za uporabo kokosovega olja

7 odličnih načinov za uporabo kokosovega olja (foto: profimedia) profimedia
25. 12. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Od lasišča in vse do stopal, kokosovo olje je pravi eliksir zdravja in lepote. Skrivnosti te čudežne tekočine so poznali že v starem Egiptu, zelo pa se uporablja tudi v indijski tradicionalni medicini - ajurvedi.

Odličen pri sladicah

Od piškotov, sladoleda do tort, bo kokosovo olje poskrbelo za sladek in eksotičen priokus vaših sladic. Poleg tega je poln hranilnih snovi in pospešuje metabolizem.

Čeprav je na sobni temperaturi v tekočem stanju se hitro strdi, če ga dodamo na sladoled na njem nastane hrustljava in sladka skorjica. Kokosovo olje vsebuje dobre maščobe in ima sladkast priokus, če ga uporabljamo namesto sladkorja bo to zagotovo pripomoglo tudi k vaši postavi.

Odličen za prebavo

Za tiste, ki imate težave s prebavo, si kar privoščite kokosovo olje, saj deluje zelo blagodejno na želodec, poleg tega pe odličen za ljudi z alergijami, pomaga pa tudi pri razjedah v želodcu.

Za bolj zdrave zobe in dlesni

Konzumiranje ali grgljanje kokosovega olja pripomore k lepšim zobem in boljšo ustno higijeno pri otrocih in odraslih. Nekatere šudije celo pravijo, da preprečuje obloge, bakterije in celo parodontozo. Kokosovo olje deluje antibakterijsko in antifungicidno.

Naravni balzam za lase

Če si želite voljnih las kot bi ravnokar prišle iz salona, si po pranju las nanesite približno 5 do 10 kapljic kokosovega olja.

Naravna rešitev za prhljaj

Ker ima kokosovo olje tudi antifungicidne učinke je odličen borec proti prhlaju, predvsem je dober za otroke, saj ne vsebuje tolikšne količine kemikalij.

Odlično za razpokano kožo

Kokosovo olje odlično ublaži in popravi razpokano kožo na petah ali komolcih, odlično pa je tudi za obraz in celo telo, vašo kožo bo naredil sijočo in zdravo. Kososovo olje so namreč že v starem Egiptu uporabljali kot losjon za mehko in voljno kožo.

Super piling za telo

Pozabite na kupljene pilinge! Kokosovo olje v kombinaciji s soljo bo vašo kožo prenovilo nežno in brez nepotrebne kemije. Poleg tega bo kokosovo olje že takoj nahranilo in zmehčalo vašo kožo, kar bo pripomoglo k manj gubam.

Značke: kokosovo olje