9 zabavnih navad, ki pomagajo proti staranju

9 zabavnih navad, ki pomagajo proti staranju (foto: Profimedia) Profimedia
12. 6. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Kako preprosto je vzdrževati telo in dušo, da sta mlada!

Zakaj zajtrk

Kitajci pravijo, da mora človek dan začeti s toplo kašo, ki zbudi v telesu življenjsko energijo in prežene spanec. Hladni misliji telesu dodajo preveč energije in nas spet uspavajo.

Dobra sprostitev

Sproščanje ni samo modna muha, temveč pravi življenjski eliksir. Stres in pomanjkanje spanca naredita svoje in pustita posledice. Zato si morate najti najljubšo sprostitev. Lahko je to branje knjig, masaža, dišeča kopel, glasba ...

Sladkanje z goji jagodami

Jagode goji, katerih domovina je vznožje Himalaje, imajo veliko dobrih lastnosti. Vsebujejo ogromno vitaminov, aminokislin in drugih aktivnih snovi. Varujejo pred alzheimerjevo boleznijo, so odlične za krepitev organizma, izboljšujejo počutje, nekateri pa trdijo, da so odlične tudi kot afrodiziak.

Biti radoveden

Nikoli ne smemo izgubiti zanimanja za različne stvari. Če imate voljo, se lahko vpišete v tečaj jezika, plesni tečaj ali pa tudi študij ob delu. Dokazano je, da so tisti, ki imajo v življenju veliko interesov, mlajši po duši in videzu.

Ljubiti se

Redni seks nas naredi sedem let mlajše! Ne izogibajte se ga in izkoristite vsako priložnost zanj. Koža bo lepša in tudi linija bolj vitka.

Gojite stike

Neka ameriška študija je pokazala, da dobri družabni stiki podaljšujejo življenje. Prijateljstva je zato treba negovati in ne klicati nekoga samo takrat, ko ga potrebujemo.

Imeti hišnega ljubljenčka

Tisti, ki imajo pse, so bolj zdravi, fit in ne obiskujejo pogosto zdravnika, je ugotovila neka študija. Veliko se namreč gibajo in imajo nekoga, za kogar skrbijo.

Življenje na deželi

Švedi so prepričani, da bivanje v mirnem podeželskem okolju podaljša življenje za najmanj dve leti in zmanjšuje stres ter da je na deželi manj infarktov.