Adijo celulit, 1. del

14. 4. 2009 Vir: liza.aktivni.si

In kaj je celulit? Večina se pravilnemu odgovoru žal še vedno najbolj približa s trditvijo, da je celulit koža, podobna pomarančni lupini, kar seveda drži, vendar samo iz vizualnega vidika. Celulit je namreč maščobno tkivo, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo zelo težko odpraviti. Vse vemo, da se je že navadnih maščobnih zalog zelo težko znebiti – celulit pa je še toliko bolj trdovraten!

Gre namreč za želatini podobno snov, ki je sestavljena iz maščobe, vode in odpadkov. Ujeta je tik pod kožo in nastane zaradi zastoja tekočin v tkivih. Celulit nastane zaradi počasnega pretoka krvi oz. cirkulacije, zastajanja tekočin in odpadnih snovi na določenih delih, kar povzroči nakopičenje maščobe. V veliki večini celulit seveda nastane zaradi drugih dejavnikov, kot so na primer nepravilna prehrana, prezgodnje staranje kože, oprijeta oblačila, nošenje visokih pet, telesna konstrukcija …

Poznamo štiri faze celulita, in sicer: 1. faza, kjer celulit navzven ni opazen; 2. faza, kjer je celulit navzven komaj opazen; 3. faza, kjer je koža očitno spremenjena in podobna pomarančni lupini in 4. faza, kjer je koža močno in neenakomerno spremenjena.

V prvi fazi nastajanja se celulita ne opazi, ko pa začne tekočina počasi zastajati, se pod prsti začutijo drobni vozlički. Počasi tekočina postaja gostejša, koža pa se vse bolj guba in tako dobi videz pomarančne kože. Ko pa je tekočina že tako gosta in vozlički trdi, nastanejo luknjice in zatrdline. V začetnih fazah, na primer prvi ali drugi fazi, je njegova odprava nedvomno lažja kot v tretji ali četrti fazi. Lisa vam predstavlja nekaj različnih terapij, s katerimi se lahko popolnoma znebite celulita, seveda pa morate med tem paziti na prehrano in se veliko gibati.

Terapije

Izmera, masaža, telovadba, svetovanje

V Valens Augusta Wellnessu v Grand hotelu Primus na Ptuju vam z napravo Cont-Flex izmerijo stopnjo celulita na podlagi termografije, ki ugotavlja prisotnost in fazo celulita na podlagi spremembe temperatur v telesu. Področja pod kožo, kjer je celulit, imajo namreč nižjo temperaturo, ki jo termografski instrument natančno zazna in določi. Termografija je neinvazivna metoda, ki zazna nastanek celulita v zgodnji fazi, ko ta še z dotikom ni določljiv. Glede na vaše stanje boste skupaj s terapevtom izbrali ustrezen anticelulitni progam in določili nadaljnjo nego doma. Po opravljenem programu bodo ponovno preverili stanje s termografsko metodo. Vadba na orodju Kinesis omogoča treniranje več mišic hkrati ali pa vsake posamezne mišice.

Primerna je za začetnike in zahtevne uporabnike. Lahko izvajate lažje ali težje vaje, saj se težavnostna stopnja vaj prilagaja individualno. Pri anticelulitnem programu in programu za oblikovanje telesa vam bodo izkušeni terapevti svetovali vaje, prilagojene vašemu stanju. Program boste nadaljevali z anticelulitnim tretmajem. Na začetku telo osvežite s termalno vodo, nato sledijo piling telesa, posebna anticelulitna oblogo z dodatkom čistih eteričnih olj, ki topijo maščobo in pospešujejo delovanje krvnega obtoka. Oblogo pustijo 20 minut in odstranijo. Tretma zaključijo z nanosom anticelulitnega gela ter masaže nog.

Za več informacij lahko pokličete 02 74 94 150 ali pošljete elektronski pošto wellness@terme-ptuj.si

Ritual razstrupljanja telesa z blatom iz morskih alg

V studiu Nati v Ljubljani vam v 90-minutnem intenzivnem tretmaju telo napolnijo z očiščevalno močjo morja. Terapija je bila razvita za globinsko razstrupljanje telesa. Kot veste, se skozi kožo izloči ogromno presnovkov, škodljivih snovi in toksinov. S to terapijo podprejo te naravne procese in jih z delovanjem posebnih sestavin še dodatno pospešijo. Terapija je namenjena celotnemu telesu in poteka v dveh korakih.

V prvem naredijo pilingom z rahlo segretim pripravkom iz morskih trav, siciljanskih limon in evkaliptusa. Po odstranitvi pilinga celotno telo obložijo z blatom iz morskih alg (morske alge telo globinsko očistijo), ki mu dodajo še eterična olja brina, rožmarina in janeža (izboljšajo mikrocirkulacijo) ter grenivke (kožo tonificira in napne). Vse naštete sestavine imajo močan razstrupljevalni učinek.

Ko vam bodo na telo nanesli blatno oblogo, vas bodo zavili v folijo in pustili, da deluje. S tem pospešijo proces izločanja odvečne vode, toksinov in preostalih škodljivih snovi (presnovkov) iz telesa. Izboljša se tudi mikrocirkulacija, s čimer se učvrsti koža – zaradi hkratnega prijetnega zvišanja temperature pa med delovanjem obloge vplivamo tudi na razgrajevanje maščob in celulita. Medtem ko obloga deluje, vam nežno masirajo lasišče in akupresurne točke na glavi.

Po odstranitvi blatne obloge in prhanju sledi še nanos detoksifikacijskega olja proti celulitu, 90-minutni tretma pa zaključijo z razvajanjem s čudovito kremo vrtnica plus kremo za telo, ki vsebuje izredno dragocen izvleček iranske vrtnice, ki ga pridobivajo v visoko ležečih gorskih vasicah v neokrnjeni naravi. Krema razstruplja, ugodno vpliva na proces limfne drenaže, pospešuje krvni obtok, preprečuje procese nabiranja telesnega maščevja in stimulira lipolizo (razgrajevanje maščob). Več informacij na 01 436 30 93 ali info@nati.si

Dermosonic

V salonu lepote in zdravja Arteja nudijo metodo Dermosonic, ki je kombinacija ultrazvoka in vakuumske masaže, ki na neinvaziven in neboleč način odpravlja estetske nepravilnosti, ki se pojavijo na koži in v podkožju.

Z metodo Dermosonic bolj opazno in trajno zmanjšamo pojav celulita, drugih oblik podkožnih maščob, brazgotin in strij po nosečnosti, izboljšamo elastičnost kože in odpravljamo motnje v perifernem obtoku. Metoda je primerna za oblikovanje problematičnih delov telesa, kot so boki, stegna, trebuh, pas in nadlahti. Kot dodatna terapija je primerna tudi pri regeneraciji kože po opeklinah ter pred operacijskimi posegi ali po njih, kot je na primer liposukcija.

Bodyter je najnovejše odkritje družbe Sorisa, svetovno znane po elektronski opremi, ki daje odlične rezultate tako v medicini kot v kozmetiki. Toplotna stimulacija z infrardečimi žarki omogoča sedem različnih načinov delovanja, ki omogočajo odstranjevanje celulita, utrjevanje mišic in preoblikovanje telesa, vzdrževanje kondicije in globoko sproščanje.

Bodyter z možnostjo različnih toplotnih nastavitev dokazano razgrajuje podkožno maščobno tkivo in celulit, vrača mišicam čvrstost in prožnost, izboljša videz in elastičnost kože, poleg tega pa pomaga telesu, da se s potenjem očisti toksinov. Bodyter omogoča kar največjo prilagoditev delovanja željam vsake posameznice in s tem kar največje zadovoljstvo s končnim rezultatom. V salonu lahko uporabljate tudi infrardečo savno, ki globinsko vpliva na kožo in splošno počutje.

Za več informacij lahko pokličete 041 606 123 ali si ogledate na spletni strani www.arteja.si

Značke: celulit tegoba