Aktivno za delovni uspeh in preventivo zbolevanja

Aktivno za delovni uspeh in preventivo zbolevanja (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
1. 3. 2015

Sledenje življenjskemu slogu za zdravje, moč in dolgo življenje – aktivno za delovni uspeh in preventivo zbolevanja, je osrednja tema letošnjega, 3. Mednarodnega simpozija za zdrav življenjski slog, ki bo potekal 9. in 10. aprila 2015.

V ospredju bo skrb za aktivno zdravstveno preventivo na osebni ravni in z vidika delovnih organizacij. Podjetja lahko s spodbujanjem aktivnega načina življenja in sledenjem zdravstvenih parametrov poskrbijo za preventivo zbolevanja ter na ta način dosežejo večji delovni uspeh zaposlenih.

Na simpoziju bodo sodelovali mednarodno pomembni raziskovalci s področja kineziologije, medicine dela, presnove, gerontologije, diabetesa, psihologije in življenjskega sloga, ki se bodo v okviru konference ukvarjali s problematiko preventivnega ukrepanja zdravstveno ogroženih zaposlenih v delovnih organizacijah z vzpodbujanjem zdravega življenjskega sloga.

Teme simpozija so:
  • Razlogi za aktivno zdravstveno preventivo v podjetju;
  • Starejši v delovni organizaciji,
  • Diabetiki v delovni organizaciji,
  • Informacijske tehnologije spremljanja in vodenja zdravstvene preventive.

Posebna pozornost bo namenjena predstavitvi rezultatov projekta 'Krepitev zdravja delavcev v zdravstvu'. Projekt je potekal v sodelovanju Zdravniške zbornice Slovenije, UKC Ljubljana, UKC Maribor in Katedre za družinsko medicino MF UL. V projektu so raziskovalci analizirali nekaj tipičnih poklicev v zdravstvu (zdravnik družinske medicine, zdravnik anesteziolog, medicinska sestra na kirurškem oddelku) z vidika delovnih obremenitev, stresnosti, življenjskega sloga, napak med delom in zdravstvenih posledic delovnih obremenitev.

Med predavatelji bo tudi več strokovnjakov s klinike Mayo, ki bodo med drugim podrobneje predstavili preventivne programe za zaposlene na tej znani ameriški kliniki.

Simpozij bo potekal v prostorih Domus Medica, na Dunajski 162 v Ljubljani.

Več informacij je na voljo TUKAJ.