Cvetni izvlečki gorčice - zdravilo za otožnost

Cvetni izvlečki gorčice - zdravilo za otožnost (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2014

Cvetni izvlečki, ki so jih poimenovali po angleškem zdravniku dr. Bachu, učinkujejo na dušo in so blago zdravilo pri slabostih.

O Bachovih cvetnih esencah

Cvetno terapijo - metodo zdravljenja, ki je podobna homeopatiji, je v tridesetih letih 20. stoletja razvil angleški zdravnik dr. Edvard Bach.

Cvetnih esenc je 38 – 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja je čista studenčnica. Najbolj znano in razširjeno Bachovo zdravilo pa je 'rešilno zdravilo', ki je kombinacija petih esenc in se uporablja za vse vrste šokov, v stiskah, v hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti, pa tudi pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih, pikih ... Povrnejo nam ravnovesje in občutek miru.

Bachove cvetne esence se lahko torej uporabljajo pri vseh vrstah težav, tudi pri čisto fizičnih. Vendar je eno osnovnih načel, ki jih je izpostavil Edvard Bach to:

Vedno zdravimo bolnika, in ne bolezen.

Zelo pomembno pri Bachovih cvetnih esencah je, da jih vedno izberemo glede na trenutno počutje in glede na negativne čustvene in mentalne vzorce, načine delovanja, odzivanja v tem trenutku, a hkrati jasno poznamo kvalitete, ki jih posamezna esenca pomaga razviti!

Bachov cvet - gorčica

Iz cvetov divje njivske gorčice pridelujejo tudi gorčične kapljice.

Pomagajo ljudem, ki so občasno brez prepoznavnega vzroka otožni, žalostni ali preprosto le zlovoljni.

Kako jih uporabljati

Dve kaplji koncentrata dajte v kozarec vode ali soka in ga čez dan popijte v majhnih požirkih. Jemljite zdravilo, dokler se ne spravite v dobro voljo.

Lahko si pripravite tudi polno steklenico: uporabite izvirsko vodo, dodajte štiri kapljice cvetne esence in nekaj kisa za daljšo obstojnost.

Za dlje trajajoča čustvena stanja pripravite mešanico največ 7 cvetov v steklenički, vode in kisa.

Priporočamo: Gorčica - pekoče zdravilo