Zakaj se v telesu razvije bolezen? (razlaga bioresonanče terapevtke)

Zakaj se v telesu razvije bolezen? (razlaga bioresonanče terapevtke) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 4. 2016

Znana bioresonančna terapevtka Meri Munih razlaga, zakaj zbolimo, in na kakšen način bioresonanca odpravi vzroke, ki povzročajo blažje ali hude, celo življenjsko ogrožujoče zdravstvene težave. 

Bomo res ostali zdravi, če sledimo zdravim smernicam?

Na vprašanje "Zakaj zbolimo?" ni enostavnega odgovora, saj vsak človek 'po svoje' reagira na različne dejavnike, ki vplivajo na naš organizem, pove Meri Munih, priznana bioresonančna terapevtka iz Novega mesta. Razlago podkrepi z zanimivim primerom ženske, ki zdravo živi, imela pa je težave z gastritisom.

Pri diagnostiki z bioresonanco so ugotovili, da je glavni vzrok za vnetje želodčne sluznice pečkasto sadje. Prav domača jabolka, ki v splošnem veljajo za zelo zdravo živilo, so bila za njo "nezdrava" oziroma so ji škodila. Kot vegetarijanka pa je prav jabolka najraje jedla.

"To potrjuje, da ni enega samega pravila za vse ljudi – da je vsak človek svet zase," zaključi Munihova.

Kako se razvije bolezen?

Bioresonančna metoda temelji na novih spoznanjih biofizike oziroma kvantne mehanike. Vsaka snov, tudi vsak organ in vsaka celica, tako kot tudi virusi, bakterije , pelodi ... sevajo energijo, ki ima točno določeno specifično valovno dolžino, tako imenovani frekvenčni vzorec. Tega je mogoče zajeti s pomočjo aparature in na ta način primerjati nihanje zdravega in bolnega organa.

"Preprosto povedano, je mogoče z diagnostičnim postopkom ugotoviti različne vzroke, ki ovirajo celično komunikacijo in ki pri dolgotrajnem delovanju na telo povzročajo različne bolezni na tistih področjih, ki so najbolj oslabljeni (pljuča, koža, jetra, ledvica, glava ...). Vzroki so lahko v preobremenjenosti organizma s kandido, bakterijami, virusi, paraziti, težkimi kovinami, pršicami, določeno hrano, na katero celica lahko burno reagira itd. In vzroke je mogoče v terapevtskem postopku postopoma brisati z redukcijo patoloških in krepitvijo fizioloških nihanj."

Diagnosticiranje in zdravljenje z bioresonanco

V človeku je pretežen del vode, ta pa ima sposobnost pomnenja elektromagnetnih frekvenc, ki učinkujejo na telo. Vsak zdrav organ ima svoje specifično nihanje, tako kot ima tudi vsaka bolna celica in substanca, ki nanjo slabo deluje, svoje specifično nihanje. Naprava zazna frekvenčna nihanja, ki na določen organ oz. na telo delujejo bolezensko.

bioresonanca

Tako je videti terapija z bioresonanco, ki pa je le del zdravljenja

"Ta bolezenska nihanja iz obolelega tkiva z elektrodami zberemo in jih preusmerimo v sam aparat, v telo pa se nato vrne zdrava frekvenca tega organa. Na ta način se začno izločati obremenilne substance oz. vzroki za bolezen in se ponovno vzpostavi komunikacija med celicami," pove Munihova in doda, da je aparat dober samo toliko, kolikor je dober terapevt, ki z njim upravlja. "Ni dovolj le znanje, potrebuje tudi instinkt, da najhitreje najde vzrok in tudi način, kako ta vzrok bolezni čim hitreje odstraniti.

Ko se med celicami vzpostavi komunikacija, je bolezen premagana

Resonanca torej nastane, če celica sprejme natančno takšno elektromagnetno nihanje, kot ga potrebuje. Ko se med celicami vzpostavi komunikacija, je bolezen premagana.

Pri težjih obolenjih so "čudežna" prehranska dopolnila pogosto celo škodljiva

Ob prvem obisku se terapevt pozanima tudi glede zdravil, ki jih posameznik uživa, in pogosto pri težjih boleznih ugotavlja, koliko prehranskih dopolnil po nepotrebnem zaužije bolnik.

Mnoga v dobri volji priporočajo sorodniki in prijatelji, češ, kako uspešna so bila pri odpravljanju njihovih težav. V ambulanti Munihove med testiranjem teh prehranskih dopolnil pogosto ugotovijo, da jih veliko sploh ni ustreznih za primer, ki ga obravnavajo.

"Vsak človek je zase svet in kar koristi enemu, ni nujno, da koristi drugemu ... Včasih je lahko to celo zelo moteče," opozarja Meri Munih.

prehranska dopolnila

Pogosto so prehranska dopolnila, ki bi naj odpravila težka obolenja, celo škodljiva

Pri čem vse je bioresonanca uspešna?

Z bioresonančno metodo je mogoče diagnosticirati in zdraviti oz. odpravljati vzroke za bolezen. "To je povsem naravna metoda zdravljenja; nima stranskih učinkov in ne povzroča nobenih bolečin. Primerna je za vso populacijo, tudi otroke," pove Munihova. Meri Munih iz izkušenj zatrdi, da je ta metoda izjemno uspešna pri zdravljenju alergij, pa tudi težav s sklepi in hrbtenico, migrenskih glavobolov, vrtoglavicah, ginekoloških težav, neplodnosti, itd.

Pravi, da so njihove pacientke lahko tudi nosečnice in tudi novorojenčki. "Če mamica otroka še doji, zdravimo predvsem njo in sicer za simptome, ki se pojavljajo pri dojenčku." Zelo dobre rezultate imajo tudi pri zdravljenju ščitnice – če ta ni operirana - ter rakastih obolenj, vendar le, če ta niso že v visoko napredovani obliki.

Delovanje bioresonance je omejeno

"Ljudje včasih pričakujejo nemogoče, kajti nobena alternativna ali katera druga metoda zdravljenja ne na svetu ne more aktivirati oz. obuditi mrtvih celic,« pove Munihova in nadaljuje "Zato je nedopustno zavajanje pacientov z obljubami po hitri ozdravitvi. Delovanje metode bioresonance je omejeno tudi v nekaterih primerih prisotnosti živega srebra. Metoda ima tako svoje meje in s tem je potrebno seznaniti bolnika pri prvem obisku."

Pri večini bolezenskih težav pa je metoda zelo učinkovita; statistika kaže, da je s to metodo trajno ozdravljenih kar 80 odstotkov alergij, visok odstotek je tudi pri nekaterih drugih kroničnih obolenjih, vendar le, če bolnik sodeluje s terapevtom.

Nujno je dosledno sodelovanje tistega, ki se zdravi

V času terapije je torej nujno, da pacient spoštuje osnovna navodila: "V tem času ne sme uživati hrane, ki lahko spodbudi alergijo, priporočamo tudi, da se odpove kavi in alkoholu. Spije naj najmanj liter in pol vode, saj tako pomaga razstrupljevati telo. Če ima bolnik intoleranco na mleko in mlečne proizvode, se jim naj za časa zdravljenja odreče, nato pa jih lahko ponovno uživa."

Pred samo terapijo je nujno najprej telo razstrupiti, zato Meri Munih opozarja tudi na to, da v času terapije ni dobro uživati svinjine, ker slabo vpliva na črevesno limfo - svinjina ima podobno sestavo kot človeška maščoba.

Terapije potekajo enkrat tedensko, število teh pa je odvisno od stanja bolezni in od tega, kako se bolnik odziva. Meri Munih pravi, da je najbolj zadovoljna, ko ugotovi, da se bolnik na terapijo odziva boljše, kot je bilo pričakovano in je zato potrebnih manj terapij, kot jih je predvidela.