Čudežna preobrazba: Norma je shujšala za 100 kg in 18 konfekcijskih številk

Čudežna preobrazba: Norma je shujšala za 100 kg in 18 konfekcijskih številk (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2019

Norma Dibrell je stara komaj 26 let, a si je že popolnoma spremenila življenje – na bolje seveda. Iz ljubezni do potovanja je sklenila, da izgubi lep kup odvečnih kilogramov, ki so jo ovirali na njeni poti odkrivanja novih delčkov sveta.

»Mojih prvih 25 let življenja je glavno vlogo povsod in vedno igrala hrana. Z lahkoto sem na dan pojedla tudi 30.000 kalorij. Ja 30.000! Vseeno je bilo ali sem imela dober ali slab dan, vedno sem jedla ali iz žalosti ali iz veselja. Res sem imela rada hrano in nanjo sem se lahko zanesla. No naj bom poštena, še vedno rada jem, a zdaj sem si dovolila, da se imam rada in da moram skrbeti za svoje telo. Hrana ni več središče mojega življenja,« pravi simpatična Norma, ki je zaradi svoje odločnosti in izgube kilogramov postala prava medijska senzacija.

Na vrhuncu svoje debelosti je Norma tehtala 190 kilogramov in imela konfekcijsko številko 58 ali 60, mar je bilo celo v ZDA – deželi debelih in pretežkih – težko dobiti. Vedno, ko je želela potovati, je morala rezervirati in plačati dva sedeža. Ko ji potovalni agent ni želel prodati letalske karte, ker naj bi bila pretežka, se je odločila, da mora nekaj spremeniti. Prej ni niti pomislila na gibanje in odrekanju hrani, potem se je odločila za korenite spremembe.

Decembra leta 2017 je Norma odšla na operacijo želodca – obvod želodca: »Ugotovila sem, da ne sodim več v družbo. Da sem enostavno prevelika in pretežka za ta svet, in da moram za normalno življenje nekaj spremeniti. Želela sem potovati, odkrivati skrite kotičke, se spuščati po slapovih, skočiti s padalom, a še na letalo nisem smela. Po operaciji sem močno zmanjšala vnos kalorij in začela sem migati, vsaj petkrat na teden grem na fitnes ali hojo, treniram tudi z osebnim trenerjem. V enem letu sem izgubila 100 kilogramov in decembra 2018 sem že oblekla konfekcijsko številko 40. Takrat se spomnim sem bila tako srečna in zadovoljna, da sem kar iz garderobe klicala prijateljico, kaj mi je uspelo,« je zapisala simpatična Norma iz Teksasa.

Avtor: I.T. 

Preberite še: Kako je 52 kilogramov izgubila Linda Mali iz okolice Lukovice.  ali Vsi so mi govorili, da nikoli ne bom suhica.