Denarnici prijazno zdravo življenje

Denarnici prijazno zdravo življenje (foto: profimedia) profimedia
14. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Sledite našim štirim nasvetom in ugotovili boste, da se zdravo življenje še kako izplača.

Bodite pripravljeni

Obroke načrtujte. Usedite se na primer v nedeljo zvečer na kavč in naredite načrt obrokov za ves teden. Prihranili boste denar, saj boste kupili res samo tisto, kar potrebujete. Tu naj drži tudi stara modrost, da ne nakupujte lačni.

Obiščite lokalno tržnico in kupite sveže pridelke

Vsak ponedeljek si privoščite izlet do tržnice s hrano v vaši bližini. Pripravljen imejte seznam izdelkov, ki jih boste potrebovali čez teden in so cenejši kot v supermarketih, kjer niso nujno niti sveži.

Vadite doma ali zunaj

Vaše telo ne potrebuje obvezno osebnega trenerja, potrebuje predvsem redno gibanje. Vse, kar potrebujete vi, pa sta volja in samodisciplina. To dvoje vas bo stalo precej manj kot fensi vadbe, verjemite. Konec koncev štejejo že sprehodi s psom, divji ples v dnevni sobi, nogomet s prijatelji ... Razen če imate resne težave s težo ali pa s samodisciplino.

Ne prehitevajte

Veliko naših denarnih izpadov prihaja z željo po najboljših rezultatih v čim krajšem času. Spremembe načina življenja je treba uvajati polagoma, si vzeti čas in razmisliti o najboljših možnostih, ki nas ne stanejo preveč, zagotavljajo pa dolgoročni uspeh – to je, da zdrav način življenja postane del nas. Hitre rešitve imajo običajno kratek rok trajanja.