Do močnih in zdravih zob s pravilno ustno higieno in ustrezno ščetko

3. 11. 2015

Zobje povedo veliko o našem zdravju. Na njih se odražajo naše pretekle in sedanje navade, (ne)pravilna zobna higiena, prevečkrat pa čarobno paličico za naše zdrave, močne in sijoče zobe pripisujemo našemu zobozdravniku. Vendar se osnove ustrezne zobne higiene začnejo že v naši kopalnici, pri izbiri zobne ščetke in načinu ščetkanja. Ali veste, kako ustrezno očistiti zobe in kakšno zobno ščetko pri tem izbrati?

O tem, pod katerim kotom, s kakšnimi gibi in hitrostjo naj si očistimo naše zobe, smo se učili še, ko smo bili otroci, najpogosteje osnove osvojimo v vrtcu. Z leti pa te navade prilagodimo življenjskemu slogu, le redkokdaj jih ponovno osvežimo. O njih pričnemo razmišljati šele, ko se pojavijo prvi izzivi ali bolečine, navadno pa šele kasneje, ko imamo že resne težave.

V zadnjih letih to znanje uspešno osvežujejo in popravljajo higieniki, ki nam enkrat ali dvakrat na leto očistijo zobni kamen in ob tem svetujejo tudi, kako si pravilno ščetkati zobe, poskrbeti za zobno higieno z nitko ali medzobno ščetko. Poleg uporabe kakovostnih pripomočkov za čiščenje zob je pomembno tudi, kakšno tehniko ščetkanja uberemo, predvsem pa, da si zobe čistimo osredotočeno in sistematično.

Preverite, na kakšen način lahko sami že danes poskrbite za ustrezno nego svojih zob:

Z ustrezno ščetko do zdravih in močnih zob

Zobno ščetko uporabljamo za odstranjevanje mehkih zobnih oblog. Za odstranjevanje mehke stvari tako ne potrebujemo trdega pripomočka. Če hočemo razdreti strukturo mehkih zobnih oblog in podreti življenjski prostor mikroorganizmov, moramo uporabiti ščetke z gosto vstavljenimi finimi, tankimi ščetinami. Več tisoč jih je, bolj tanke bodo in zato tudi bolj učinkovite pri odstranjevanju zobnih oblog. Take ščetine lažje sežejo v vse skrite kotičke, hkrati pa z njimi med ščetkanjem ne poškodujemo zob in dlesni. Ko se odločate za električno ščetko še vedno velja, da morajo biti njene ščetine nežne do zob in dlesni, gibanje ščetke pa kar se da hitro.

Zobne ščetke Sonicare že od leta 1980 veljajo za inovacijo na področju ustne higiene in do danes ostajajo unikatne. Več kot 175 študij, narejenih po vsem svetu, dokazuje, da je zobna ščetka Sonicare z edinstvenim soničnim delovanjem nežna do zob in dlesni, a neizprosna do zobnih oblog. Sonična tehnologija namreč zagotavlja izjemne učinke pri rednem ščetkanju zob, zato med zobnimi strokovnjaki po vsem svetu velja za najbolj priporočeno.

Zakaj električna zobna ščetka?

Sonicare DiamondClean z edinstveno sonično tehnologijo dokazano učinkovito skrbi za naše zdrave zobe in dlesni, z elegantnim nagrajenim dizajnom pa lahko odslej tudi pri ščetkanju izražamo svoj edinstven stil. Že po prvem ščetkanju zobe resnično očisti ter v roku enega tedna uspešno ublaži ali reši težave z dlesnimi, seveda pod pogojem, da čiščenje izvajamo pravilno in temeljito..

Zobna ščetka z 31.000 vibracijami na minuto zobno pasto spreminja v s kisikom bogato peno in jo z močnim tokom usmerja v prostore med in za zobmi ter ob robove dlesni, kjer se nahaja največ bakterij in tako kar do 7-krat bolj učinkovito kot klasična zobna ščetka* odstranjuje biofilm oz. plak tudi s težko dostopnih mest. Tako poskrbimo za občutno bolj zdrave dlesni že v dveh tednih*, belino zob pa posvetlimo že v enem tednu* uporabe. Poleg tega zobna ščetka še nežno masira dlesni in tako stimulira prekrvavitev

Več informacij na:

*Vir raziskav:

  • Plaque removal efficacy of two novel Philips Sonicare DiamondClean brush heads, Putt M, Milleman J, DeLaurenti M, Schmitt P. Data on file, 2010
  • Evaluation of stain removal by Philips Sonicare DiamondClean power toothbrush and manual toothbrushes, Colgan P, DeLaurenti M, Johnson M, Jenkins W, Strate J. Data on file, 2010