Društvo Vesele nogice prejelo donacijo podjetij P&G in Lidl Slovenija

16. 11. 2015

Podjetji P&G in Lidl Slovenija sta se med 8. oktobrom in 4. novembrom s posebno donacijo poklonili društvu Vesele nogice, ki z optimizmom zre v prihodnost otrok z zaostankom v razvoju.

Za malčke so tako zbrali 20.000 EUR in jih pred kratkim na sedežu društva v Laškem predali predsednici društva Vesele nogice, Spomenki Valušnik.

Mamica male Naje je donatorjem izredno hvaležna: »Iz srca se zahvaljujem podjetjema P&G in Lidl Slovenija, ki sta se nesebično odločili za tako veliko akcijo za naše otroke, ki so sicer vedno potisnjeni v ozadje. Z donacijo nam boste olajšali delo in pripomogli k boljšemu ter hitrejšemu napredku, ki si ga ti otroci nedvomno zaslužijo.«

Del sredstev bodo namenili zaposlovanju lastnih terapevtov, s čimer bodo okrepili delovanje društva. Preostali del pa je bil predan družinam v obliki izdelkov, ki jim bodo olajšali vsakdan.

V podjetju P&G so veseli, da bodo z donacijo lahko pripomogli h kakovostnejšemu življenju otrok s posebnimi potrebami, saj verjamejo, da si vsi otroci zaslužijo enake priložnosti, predvsem pa brezskrbno otroštvo.

Na sodelovanje pa so ponosni tudi v podjetju Lidl Slovenija, kjer se zavedajo, da so stroški terapij in zdravljenja izjemno visoki in zato upajo, da bo donacija staršem in otrokom čim bolj pomagala in jim vsaj malo olajšala vsakdan.

O društvu Vesele nogice

Društvo "Vesele nogice" je društvo za pomoč otrokom z zaostankom v razvoju na različnih področjih. Ustanovitelji društva so starši otrok s cerebralno paralizo ali drugimi razvojnimi zaostanki. Za ustanovitev društva so se odločili, ker njihovi otroci v javnem zdravstvu niso deležni zadostne strokovne pomoči, ki je v času razvoja in rasti najbolj pomembna.

Pri svojem delovanju zasledujejo naslednje cilje: (i) Zagotoviti otrokom potrebne terapije v bližini kraja bivanja, ter možnost strnjenih terapij večkrat letno; (ii) Zagotoviti otrokom potrebne pripomočke za omogočanje razvoja; (iii) Z druženjem in samopomočjo pomagati staršem otrok, da sprejmejo otrokovo drugačnost in mu omogočijo čim lepše otroštvo; (iv) Družinam naših članov pomagati premagovati socialne stiske ter (v) Povezovati se z inštitucijami, društvi in organizacijami, ki delujejo na tovrstnem področju.

Več o društvu: www.drustvo-veselenogice.si.