Kako kožo pripraviti na noč in počitek?

Kako kožo pripraviti na noč in počitek? (foto: promo) promo
12. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Večina žensk sicer res ve, da ni pametno iti spat brez očiščenega obraza, a žal še vedno ni povsem jasno, kaj vse je treba narediti, da se koža ponoči spočije. Za vas imamo pet enostavnih točk, da bo vaša koža zjutraj spočita in sijoča.

Začnite z dobrim čiščenjem, da se prepričate, da ste odstranili vsa ličila in umazanijo

Kozmetičarka Diana Pevc pravi, da si večina ljudi preslabo očisti obraz. Priporoča, da ženske uporabijo čistilno gobico in blag tonik. Seveda pa ne smete biti preveč grobi z nežno kožo na obrazu.

Priporočamo tonike: Nivea visage Pure & Natural čistilni tonik, Afroditin vlažilno regenerativni tonik vitamin A, karitejev nežni tonik L'Occitane.

Uporabite obrazno masko

Masko za obraz si naredite vsaj vsak drugi večer. Super so maske, ki sprostijo kožo, odprejo pore, zraven pa ponudijo še aroma terapijo. Maska bo koži omogočila, da bo ponoči lahko vsrkala več dobrih stvari iz nočnih krem.

Malo retinoida

Retinoidi so izjemni antioksidanti, ki popravljajo poškodbe, ki so nastale čez dan. Učinkoviti so pri zdravljenju aken in ekcemov, pri pigmentnih madežih in gubah.

Vlažilna krema za obraz in vrat

Razlika med dnevno in nočno kremo je v tem, da ponoči ne potrebujemo faktorja za sonce, pomembno je le, da se koža vlaži in da jo zaščitimo pred umazanijo. Ko kupujete vlažilno nočno kremo, je zelo pomembno, da vsebuje vitamina C in A, dovolj antioksidantov in peptidov.

Priporočamo nočne kreme: Crème Prodigieuse® Nuit Nuxe, Melvita razkošna krema za obraz.

Ne pozabite na kožo okoli oči

V svoj večerni ritual nujno vključite tudi nego kože okoli oči. Kupite si kakšno dobro kremo in poskrbite za svoje gubice. No, zdaj greste lahko mirno spat!